vineri, martie 1, 2024
spot_img
AcasăStiriNoul medicament pentru tuberculoza - “o mare descoperire”

Noul medicament pentru tuberculoza – “o mare descoperire”

Un nou medicament impotriva tuberculozei rezistente la medicamente a fost catalogat drept “o mare descoperire” . Acesta a inregistrat o rata de succes de 82%, procent anuntat in cadrul Conferintei Internationale pentru Sanatatea Plamanilor de la Liverpool, informeaza AFP.

Tratamentul trebuie urmat timp de 9 luni si a fost creat pentru cazurile de tuberculoza rezistenta la medicamentul rifampicina, specific pentru tratarea acestei afectiuni.

Dintre cele 1.006 persoane implicate in acest studiu, 734 au fost declarati complet vindecati si 87 au inregistrat ameliorari ale simptomelor. Dintre pacientii ramasi, 54 nu au raspuns deloc la tratamentul administrat, 49 nu au fost de gasit pentru a li se urmari starea de sanatate, iar 82 de persoane au murit.

Studiul a fost numit  ”o mare descoperire in lupta contra tuberculozei rezistente la medicamente” de catre  Paula I Fujiwara, director stiintific al Uniunii Internationale Impotriva Tuberculozei si a Bolilor de Plamani.

”Aceste rezultate au fost replicate in diverse imprejurari, cu un numar mai mare de pacienti aratand in mod concludent ca este cel mai eficient tratament descoperit pana acum”, a mai spus directorul Uniunii.

Pentru rezultatele obtinute, Uniunea a lucrat alaturi de Institutul de Medicina Tropicala din Antwerp, Belgia, Institutul Stiintific San Raffaele din Milano si cercetatori locali.

Aproximativ o jumatate de milion de oameni au fost infectati cu tuberculoza multidrog rezistenta. Desi rata mortalitatii din ultimii 15 ani a scazut cu 22%, aceasta boala continua sa faca parte dintre cele 10 cauze principale de deces din lume.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.