sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăSpecial GuestUn networking de success are la bază comunicare constructivă, deschidere și reciprocitate.

Un networking de success are la bază comunicare constructivă, deschidere și reciprocitate.

Un networking de success are la bază comunicare constructivă, deschidere și reciprocitate. Networking-ul este un proces NU un eveniment. Este şi un instrument de marketing cu efect puternic de construcție de brand personal și poate duce la dezvoltare de business. Altfel spus, networking-ul (crearea de retele) este ceea ce oamenii fac de la începuturile civilizației: comunică, își creează relații, contacte și se ajută reciproc atunci când au nevoie.

Networking-ul poate fi considerat un proces de succes, atunci când are loc un schimb real de informații, idei și sfaturi.

Este important ca un antreprenor profesionist să aibă deschiderea de a ajuta creșterea altei afaceri, chiar înainte de a primi suportul de care are nevoie pentru creșterea business-ului pe care îl deține. În acest mod, punem bazele unei comunități de business, unei adevărate rețele în care oamenii dau și primesc know-how-ul de care au nevoie.

Pe scurt, prin networking înveți să oferi ceva valoros comunității din care vrei să faci parte și începi să realizezi că ești o resursă importantă pentru ceilalți.

Prin evenimentele de business care susțin networking-ul, ajungi să înțelegi mai bine ceea ce faci, de ce, cum te poți îmbunătăți și cum îi poți ajuta pe cei care au interese similare cu tine. Întâlnești oamenii de care ai nevoie, ești în legătură cu ei și cu oportunitățile care te duc mai aproape de succes.

Ce mituri am experimentat cu și despre networking?

Merg la un eveniment și voi avea 10 clienți ! Lipsa de experiență în zona de networking poate face oamenii să se întrebe dacă aceasta este o modalitate productivă de a-și petrece timpul. Asta pentru că networking-ul nu aduce beneficii imediate. Sigur că da, pentru că networkingul este despre CREAREA DE RELAȚII. În cât timp ti-ai cucerit partenerul/partenera de viață? Cu ce eforturi ai creat acea relație? Da, despre acest efort vorbesc.

Conduc Elite Business Club (8 Cluburi în total) din 2015 și am organizat peste 160 de evenimente. Pot să vă spun că am constatat un mod abrupt de a trata crearea de relații de parteneriat pe termen lung. De multe ori, colecționăm cărți de vizită și începem să trimitem OFERTE, după o singură întâlnire la un eveniment. Recomandarea mea, interesează-te sincer de oamenii cu care faci networking, cine sunt, cu ce se ocupa, ce pasiuni au, ce zic oamenii din rețeaua lor despre ei, cum postează în rețele de socializare, practic creezi PROFILUL acestora pentru a putea crea o discuție valoroasă cu ei. Ulterior, preocupă-te să ai mai multe întâlniri cu cei potriviți pentru a crea o relatie de business.

Nu sunt făcut(ă) pentru networking!. Majoritatea oamenilor consideră că networking-ul este ușor pentru persoanele extrovertite, dar imposibil pentru cele introvertite. Ohh, de câte ori am auzit această scuză! Ca orice lucru se învață, cu timp, răbdare și profesionalism. Vei ajunge să știi să faci networking ca la carte! Ceva îți dă emoții? Este lipsa de pregătire pentru participarea la un evenimentul de networking. O altă constatare a mea este că am ajuns să vânăm evenimente fără sens! Cred că trebuie să ne punem niște întrebări înainte: Care este tema evenimentului?; Cine sunt speaker-ii; Cine sunt participanții; DE CE să particip?; Ce obiective am la acest eveniment? (De exemplu, să fac schimb de contacte cu CEO-ul de la … să iau cuvântul la Q&A, ori să întâlnesc minim 20 oameni noi și să fac follow-up cu minim 10.

În loc de concluzie: Făcută cu responsabilitate, socializarea sau networking-ul îți creează avantajul de a avea o rețea de oameni în jurul tău Aceștia se pot transforma în parteneri de business, clienti, investitori, prieteni etc.Cred că nu ar fi greșit să spunem că succesul în afaceri este strâns legat de capacitatea de socializare a antreprenorului!

Ca să încheiem într-o notă constructivă, te așteptăm, dacă ești antreprenoare, la evenimentele noastre de business networking! În afară că dezvoltă și promovează antreprenoriatul feminin, ELITE Business Women își propune ca prin evenimentele ELITE Business Club să faciliteze crearea de legături între oamenii pasionați de afaceri și aducerea lor împreună pentru a face schimb de informații și experiență. Pentru cei interesați, următoarele noastre evenimente sunt: București – 12 Septembrie; Sibiu – 10 Octombrie; Cluj Napoca – 22 Octombrie și Timișoara – 29 Octombrie.

Bianca de la Elite Business Club, astăzi J

Articole anterioare:

Corporatistul și pasiunea transformată în antreprenoriat

Despre brandul personal, promovare și construcție

Este bine să fim surzi uneori?

Astăzi, despre teama de succes

Primul meu editorial în revista Careers & Business

Bianca Tudor, Owner Elite Business Women: „Din 750.000 de companii doar 40.000 sunt profitabile. Avem nevoie de o cultură antreprenorială în România”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).