sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessMonica Vișan, Holidays Workshop - Atelierul Cu Vacanțe: Dacă vrei să lucrezi...

Monica Vișan, Holidays Workshop – Atelierul Cu Vacanțe: Dacă vrei să lucrezi în domeniul turismului, să fii sigur că îți place foarte mult acest lucru.

Sunt Monica Vișan, mândră de originile mele și mereu pe drumuri. Îmi place să redescopăr mereu lucruri noi și să explorez lumea. Îmi iau energia din interacțiunea cu oameni de diferite culturi și întotdeauna învăț ceva nou din asta. Sunt o persoană energică și întotdeauna cu zece idei care vin toate în același timp în capul meu. Singurul timp în care gândurile mele curg mai lin sunt în momentul în care sunt în avion. Atunci reușesc să mă concentrez cel mai bine asupra muncii mele și să fiu creativă. Am locuit patru ani în Malaezia și până acum am vizitat 46 de țări. În majoritatea am revenit cu drag chiar de 11 ori iar în altele doar de 4-5 ori. M-am reîntors în țară și cu o experiență de peste șapte  ani în multinaționale și călătorii intense, am pus bazele unui start-up: Holidays Workshop – Atelierul Cu Vacanțe. O altfel de agenție de turism ce își propune să ofere experiențe inedite și să facă accesibile locații doar visate de unii până acum.

Ca majoritatea tinerilor de vârstă mea, am fost destul de indecisă în adolescență în privința carierei pe care să o urmez. Probabil acest fapt a venit și din lipsa unei educații a părinților care trăiți în perioada comunismului nu aveau o viziune dezvoltată a oportunităților în viitor. Prin urmare, fără prea multe cunoștiinte în cauza am decis să urmez Facultatea de Managementul Afacerilor în Engleză- probabil pentru că sună bine la acel moment iar după aceea, am terminat și un Master în Marketing. Deși, recunosc că personal mi-a fost greu să merg și la cursuri în timp ce aveam un job full time într-o multinațională, am reușit cu brio să termin și acest lucru s-a datorat unei aptitudini care mă caracterizează și astăzi: Niciodată nu încep un lucru fără a îl duce la bun sfârșit!

Ei, acum este simplu să călătorești

În copilărie am realizat ceva ce am reușit să schimb în viață de adult. Nu îmi place frigul! Iar din 2013 nu am mai experimentat o iarnă adevărată. Ei bine, deși copil fiind mereu ziceam că eu când voi fi mare voi merge în “țările calde” așa cum pleacă și păsările migratoare iată că am reușit să o transpun și în realitate. Evident, trăim alte vremuri și în era vitezei avem acces la foarte multe informații. Mai știți când aveam nevoie de o informație și dădeam repede fugă la dicționar acum avem google, sau când ne venea o melodie în minte și sunăm repede un prieten și îi spărgeam timpanul încercând să îi cântăm niște versuri că să ne spună numele melodiei; acum avem Shazam. Ei, acum este simplu să călătorești însă dacă întrebi o persoană care tocmai vine dintr-o vacanță:”Șiii, cum a fost?” ai să realizezi că răspunsul lui va fi subiectiv. I-a plăcut sau nu prin prisma experienței sale, experiență care este dată de oameni și de niște servicii de calitate.

Este un domeniu în care trebuie să riști destul de mult

Experiențele pozitive vin în momentul în care descopăr locații noi pe care le introduc cu succes în circuitele de Aventură și în momentul în care clienții sunt mulțumiți. Evident că sunt și experiențe mai puțin neplăcute. Acest domeniu este un domeniu în care trebuie să riști destul de mult, în care partenerii îți schimbă prețurile de la o zi la altă și în care realizezi că muncă cu oamenii este dificilă. Acest lucru m-a învățat că singurul lucru pe care eu îl pot controla este cum reacționez la astfel de situații neprevăzute.

Dacă vrei să lucrezi în domeniul turismului recomandarea mea este să fii sigur că îți place foarte mult acest lucru.  Trebuie să fii adaptabil și să fii realist. Fii creativ și nu renunta! Și nu uită: nimeni nu trăiește exact așa cum arată pozele și filmulețele pe Instagram și Facebook.

În domeniul meu de activiitate este continuu o lupta acerbă între Rațional Și Sentimental. Monica-cea care interacționează mereu cu clienții pune accent pe Sentimental, după care vine Monica-cea mare manageriază acest business și pune accent pe Rațional. Încerc să găsesc totuși un Echilibru astfel încât clienții să fie mulțumiți.

Am venit cu mult entuziasm în ceea ce privește mediul afacerilor în România și ușor ușor m-am dezumflat. Deși am văzut o ameliorare în ceea ce privește birocrația ea încă este destul de acerbă. Statul în teorie te ajută, însă în practică lucrurile nu stau chiar așa. În continuare sper că statul să ajute start-upurile și să existe și avantaje și din partea băncilor că să stimuleze acest mediu.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).