duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăLife Style8 modalități ușoare prin care poți economisi bani în vacanță

8 modalități ușoare prin care poți economisi bani în vacanță

Atunci când dorești să pleci în vacanță este necesar să ai în vedere căteva aspecte cu ajutorul cărora vacanța ta va fi una reușită, dar și una ieftină. Indiferent de locația aleasă, este foarte important să pui la cale o strategie de economisire și astfel vei putea chiar să îți mai iei câteva zile în plus de vacanță, în loc să rămâi fără bani și să fii nevoit să te întorci mai repede la birou.

Să călătorești este una din experiențele minunate ale vieții, așa că nu ar trebui să lași banii să iți stea în cale.

Iată 8 moduri prin care poți economisi bani în vacanță:

1. Evită perioadele aglomerate

Una dintre cele mai simple modalități de a economisi bani este să pleci în perioadele mai puțin aglomerate. De exemplu, în timpul verii vacanțele în Europa sunt foarte scumpe, în timp ce preturile scad în Australia. Ia în considerare sezoanele alternative atunci când scad prețurile de la hotel, transport și distractie.

2. Evită să călătoreşti în weekend

Ştim că poate fi mult mai convenabil să călătoreşti în weekend însă atunci preţurile sunt mult mai mari. Indiferent că vrei să pleci într-o mică escapadă sau plănuieşti o vacanţă mai lungă, ar trebui să începi să îţi cauţi un zbor în timpul săptămânii deoarece acestea sunt mult mai ieftine în această perioadă decât într-o vineri sau sâmbătă.

3. Află care sunt zilele cu vizite gratuite

Numeroase instituții culturale din diferite părți ale lumii își deschid în mod regulat ușile pentru vizitatori, permițând intrarea gratuită. De exemplu, poți vizita gratuit cele mai cunoscute muzee din Paris în prima duminică din fiecare lună, iar faimosul Muzeu Luvru permite vizitatorilor să fie descoperit în mod gratuit și de ziua Bastiliei, pe 14 iulie. În Barcelona poți admira lucrările lui Picasso fără a plăti în zilele de duminică, după ora 15:00. Zilele în care te poți bucura de artă în alte muzee din întreaga lume fără a plăti sunt precizate, de obicei, pe site-urile oficiale ale acestora.

4.Informează-te cu privire la beneficiile pentru familie

Dacă vei călători cu copii este, de asemenea, foarte util să verifici site-urile oficiale ale atracțiilor turistice din locul către care te îndrepți. În primul rând, în unele muzee copiii sub o anumită vârstă pot intra gratuit. În al doilea rând, în multe locuri există o practică a biletelor pentru familie, potrivit căreia adulții cu copii (numărul depinde de fiecare locație în parte) pot beneficia de un preț special, mai mic decât dacă ar cumpără bilete individual.

5.Apelează la înscrierile online

Există în întreaga lume obiective turistice de interes, mai ales atunci când nu trebuie să plătești nimic la intrare. Dar, pentru a putea intra la unele dintre ele, ar trebui să te înregistrezi online înainte. De exemplu, în caz contrar este imposibil să vizitezi maiestosul Reichstag din Berlin. Clădirea Parlamentului danez nu se poate vizita dacă nu te-ai alăturat unui tur de 45 de minute înainte. Biletele care permit intrarea gratuită pot fi luate de la intrare, dar ele se dau pe principiul „primul venit, primul servit”, iar numărul de locuri este limitat. Cu atât mai mult, sălile de întâlnire nu sunt deschise pentru vizitatori în toate zilele, iar datele specifice sunt menționate pe site-ul oficial.

6.Optează pentru un card de credit special pentru călătorit

Este riscant să îţi iei cardul de credit pe care îl foloseşti zilnic chiar dacă este un mod sigur de a îţi ţine banii şi poate fi foarte util în cazul unei urgenţe. Cu toate acestea nu este cea mai bună opţiune deoarece majoritatea cardurilor cer taxe suplimentare pentru tranzacţiile străine, deci va fi destul de scump să le foloseşti într-o altă ţară. Pentru a evita aceste taxe suplimentare ar trebui să te gândeşti din timp să îţi faci un card special pentru călătorit care include o ofertă rentabilă pentru cheltuielile externe.

7. Nu îţi schimba banii la aeroport
Întotdeauna este o idee bună să ai bani cash cu tine atunci când pleci în vacanţă, însă nu ar trebui să aştepti să îi schimbi tocmai la aeroport deoarece acolo nu o să găseşti cele mai convenabile schimburi valutare. Pentru a economisi interesează-te din timp unde sunt cele mai bune schimburi valutare, mai ales că acum poţi să schimbi bani chiar şi la supermarket-uri. Poţi să verifici şi dacă banca ta oferă cursuri speciale pentru clienţii săi.

8.Alege un zbor cu escală

Zborul direct este într-adevăr cea mai rapidă şi comodă variantă de a călători, dar te poate costa destul de mult. Dacă doreşti să pleci într-o escapadă ieftină, poţi să economiseşti considerabil dacă optezi pentru un zbor cu escală. În loc să priveşti escala ca pe o bătaie de cap în plus, ar trebui să te gândeşti că acum ai oportunitatea şi timpul necesar pentru a vizita un oraş pe care nu ai fi putut să îl vezi dacă ai fi zburat direct.

 

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.