vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriMinistrul Mediului: Impactul inundaţiilor în 2016 a fost de 61 de milioane...

Ministrul Mediului: Impactul inundaţiilor în 2016 a fost de 61 de milioane de lei

Ministrul Mediului, Cristiana Palmer, a declarat luni, în cadrul Forumului Administraţiei Publice Locale, că impactul inundaţiilor din acest an, fără a lua în calul terenul agricol pierdut, a fost de 61 de milioane de lei

''Pot să vă spun că dintr-un studiu făcut la Ministerul Mediului, doar până în mai şi iunie, impactul inundaţiilor pe infrastructura noastră de inundaţii, pe diguri şi toată infrastructura de inundaţii, de costă 61 de milioane de lei. Asta fără a lua în calcul terenul agricol pierdut. Din fericire, până acum nu am avut pierderi de vieţi omeneşti în România, în inundaţiile din acest an, dar s-a întâmplat în anii trecuţi. Anul trecut, inundaţiile din Marea Britanie au costat şase miliarde de euro'', a declarat Palmer.

Vicepremierul Vasile Dâncu le-a solicitat autorităţilor locale, într-o videoconferinţă cu prefecţii, desfăşurată săptămâna trecută, să depună în timp util solicitările pentru obţinerea banilor necesari în vederea recuperării pagubelor cauzate de inundaţii.

"Au transmis documente complete solicitate şase judeţe până acum: Buzău, Caraş-Severin, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea, în sumă de aproximativ 100 de milioane de lei. Au transmis documente incomplete sau care necesită refacere patru judeţe: Alba, Constanţa, Suceava şi Vaslui. Judeţul Caraş-Severin a informat că se va reface situaţia transmisă iniţial ca urmare a înregistrării unor noi calamităţi severe şi marţi", a spus miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

 

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

 

 

 

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).