luni, iulie 15, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessMihai Marcovici, director franciză Bayer Credit: Antreprenoriatul românesc este un drum cu...

Mihai Marcovici, director franciză Bayer Credit: Antreprenoriatul românesc este un drum cu multe curbe, serpentine și foarte multe opriri

Mihai Marcovici este director pentru franciza Bayer Credit, expert în creditare, asigurări  și comunicare, cu o experiență de șapte ani în domeniu. Activitatea sa de zi cu zi presupune comunicarea și gestionarea situației clienților săi. Despre prima parte, comunicarea, consideră că s-a născut pentru acest lucru – se simte ca peștele în apă. Mihai Marcovici este și un împătimit al călătoriilor – a vizitat, până acum, câte o bucată bună din fiecare continent.

C&B: Ce presupune intermedierea financiară și ce mai presupune activitatea dumneavoastră zilnică?

Mihai Marcovici: „Intermedierea financiară presupune găsirea celei mai bune soluții de creditare pentru clienții mei, încadrarea lor pe diverse produse ale partenerilor noștri și apoi gestionarea și soluționarea cu succes a aplicațiilor de credit.

Bineînțeles că activitatea zilnică presupune și colaborarea cu părțile terțe implicate (dezvoltatori imobiliari, notari etc).

Cea mai frumoasă parte a zilei este ultima ei parte – se încheie cu bucuria clienților mei. Trăirile lor fericite îmi aduc satisfacție profesională și personală, ca nimic altceva. Propoziția, Mihai, îți mulțumesc mult pentru ajutor,  îmi face ziua cu adevărat frumoasă.

Trebuie, pe bună dreptate, să menționez și  colaborarea excelentă cu partenerii bancari. Nu ezit niciodată să le mulțumesc, la rândul meu, pentru tot suportul lor și pentru faptul că suntem practic o echipă de oameni care realizăm lucruri frumoase împreună.”

C&B: Practic, sunteți un vânzător. Vă considerați unul bun?

Mihai Marcovici: „Nu m-am gândit niciodată ca aș fi un bun vânzător, dar cred că mă pot considera destul de bun în vânzări și consultanță financiară.”

C&B: Care a fost primul loc de muncă, la ce vârstă și cum ați ajuns în acest rol?

Mihai Marcovici: „Primul meu loc de muncă a fost la 18 ani în cadrul McDonald’s. Am lucrat un an, iar apoi, până în 2013 am lucrat în domeniul construcțiilor, pe parte de proiectare și alte domenii legate de zona tehnică.

Cred  că decizia luată în luna Decembrie 2013, de a începe o cariera în domeniu intermedierii financiare, a fost una din cele mai bune decizii luate vreodată. De atunci, până în prezent, am învățat și învăț continuu lucruri noi. În plus, am reușit să cunosc foarte mulți oameni și situații deosebite.

Din luna Mai 2020, am decis să mă alătur echipei de Bayer Credit, prin înființarea unei francize. Nu au lipsit emoțiile, normale într-o perioadă de pandemie (Covid 19), însă a fost o decizie foarte bună de care pot spune că sunt mândru. Paradoxal, pot spune că acest an, alături de Bayer Credit se va închide cu mult mai bine decât 2019.”

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Mihai Marcovici: „Fiind din provincie, în copilărie îmi doream foarte mult să mă mut în București. Nu cred că aveam idee despre ce cariera îmi doream. Sunt mezinul familiei și pot spune că am fost un răsfățat, în măsura posibilităților modeste, desigur. Visam să ajung să văd Statuia Libertății – pot spune că era una din aspirațiile mele, dacă o pot numi așa.

Acum  îmi doresc să formez echipa de  consultanți pentru a îndeplini planul de dezvoltare al francizei.

În viitor, mă văd activând și în domeniul publicității – studiez această ramură, fiind anul II în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Secția Publicitate. Mi-am descoperit această pasiune, realizând materiale proprii pentru a mă promova pe diverse rețele sociale. Așa se face că în 2019 am decis să mă înscriu și să îmi urmez acest vis până la capăt.”

C&B: Cum a influențat Criza Pandemică activitatea dumneavoastră?

Mihai Marcovici: „Această criză pandemică m-a făcut să reflectez mai bine asupra activității mele și a ceea ce îmi doresc. În primele luni, Martie și Aprilie, mi-am dat seama că trebuie să fac un pas înainte în carieră și am luat decizia de a mă alătura Bayer Credit.

În ceea ce privește activitatea de intermediere, consider că a fost un an foarte bun, clienții sunt mult mai hotărâți în ceea ce își doresc și acest lucru mi-a adus un mod de lucru organizat și intens.Dacă ar fi să formulez o concluzie, Concluzia, într-o oarecare măsură, această criză pandemică m-a îndemnat să iau decizii bune.”

C&B: Ce sfat aveți pentru cei aflați la început sau  indeciși?

Mihai Marcovici: „Sfatul meu este să nu se dea bătuți și să caute întotdeauna provocări. Chiar dacă poate părea greu la început, satisfacția viitoare este pe măsură. Acceptand o provocare, poți să îți descoperi o pasiune. Așa a fost pentru mine acest domeniu.”

C&B: Cum vedeți mediul antreprenorial din România?

Mihai Marcovici: „Antreprenoriatul românesc este, așa îl văd eu, ca pe un drum cu multe curbe, serpentine și foarte multe opriri, însă fiecare oprire are provocarea ei și trebuie să culegem tot ce este mai bun din ea.”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).