sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessMihai Boțan, Managing Director Perutnina România: Sfătuiți-vă cu colegii și echipele din...

Mihai Boțan, Managing Director Perutnina România: Sfătuiți-vă cu colegii și echipele din care faceți parte!

Mihai Boțan, economist de profesie, în acest  moment este Managing Director al companiei Perutnina România, subsidiară a companiei Perutnina Ptuj, companie avicolă din Slovenia cu o tradiție de peste 100 ani pe piața cărnii din Europa.

C&B: Cu ce vă ocupați în cadrul companiei?

Mihai Boțan: Mă ocup de managementul companiei Perutnina România, companie care activează pe piața de mezeluri și carne din România, coordonez activitatea a 18 colegi, care acoperă practic întreg teritoriul României, iar prin intermediul partenerilor noștri livrăm produsele noastre în orice punct de vânzare.

C&B: Cum sună povestea carierei sau afacerii dumneavoastră?

Mihai Boțan: Am început să lucrez încă din facultate, din anul 2000, ca merchandiser într-o companie cu capital românesc, care activează tot pe piața mezelurilor. Ulterior, m-am ocupat în cadrul aceleiași companii, de o parte din rețeaua comercială (magazine de producător). În 2006 mi s-a propus să preiau departamentul de HoReCa, de care m-am ocupat până în 2014. În paralel, după intrarea României în UE, am fost responsabil și de activitatea de export (comerț intracomunitar), participând și ca expozant la marile târguri internaționale de profil: SIAL, Anuga, Alimentaria, Indagra Food etc. Contactul cu mediul extern m-a ajutat să dezvolt atât activitatea de export cât și cea de HoReCa, prin activarea unor soluții/produse de pe piața europeană, la care aveam acces prin intermediul târgurilor la care participam. Din 2014 până în 2017, când am devenit angajat al Perutnina România, am activat în logistică, participând la deschiderea unui centru logistic nou în Brașov cu temperatură controlată și bineînteles cu vânzarea de servicii logistice aferente. Ulterior, o mica perioadă am prins experiență și în distribuția de băuturi. Acești 3 ani de zile, în alte industrii decât cea care m-a consacrat, m-au ajutat să înțeleg mai bine problemele legate de partea de supply chain (n.r. – gestionarea fluxului de mărfuri), precum și cele întâmpinate de un distribuitor în relația cu un producător.

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Mihai Boțan: Pentru că primii 10 ani din viață i-am trăit în vechiul regim, din cauza lipsurilor de care sufeream cu toții, îmi doream, ca de altfel și frații mei, să activăm fiecare dintre noi în domenii precum panificație, carne și băuturi – astfel încât mamei noastre să nu-i lipsească nimic. Iată că, cel puțin, visul meu s-a îndeplinit ! Îmi doresc să contribui și să dezvolt, împreună cu colegii mei, mai multe soluții la fel de bune și calitative pentru consumatorii români – așa cum compania Perutnina România i-a obișnuit în ultimii 15 ani.

C&B: Cum a influențat/influențează Criza Pandemică activitatea dumneavoastră și ce concluzii au rezultat?

Mihai Boțan: Firește, criza sanitară provocată de Covid a adus multiple schimbări, din punct de vedere al reglementărilor pe piața în care activăm, dar și din punct de vedere al accesului consumatorilor la produsele noastre, schimbări pe care le-am implementat rapid pentru a ne alinia la noua normalitate. Am avut de suferit cu toții, indiferent de domeniu, dar cred cu tărie că am reușit să ne reconfigurăm businessul la noile condiții.

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau indeciși? 

Mihai Boțan: Să aibă răbdare, perseverență, o doză mare de înțelepciune, să acumuleze cât mai multe cunoștințe, să se documenteze și să cerceteze cât mai multe domenii conexe de activitate  și, nu în ultimul rând, să se sfătuiască cu colegii și echipele din care fac parte.

C&B: Dar pentru managerul roman?

Mihai Boțan: Dozează-ți efortul, învață din greșeli ce anume sa nu mai repeți, găsește echilibrul și construiește-ți o echipă, de care să ai grijă ca de familia ta!

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

1 COMENTARIU

  1. Articolul despre Mihai Botan, Managing Director la Perutnina România, oferă o perspectivă valoroasă asupra modului în care liderii pot încuraja succesul echipei lor prin încurajarea comunicării și colaborării.

    Este inspirator să citesc cum Mihai Botan a reușit să construiască o cultură de echipă puternică, prin încurajarea transparenței și a cooperării, precum și prin crearea unui mediu de lucru care promovează dezvoltarea și învățarea continuă.

    Sfatul lui Mihai Botan de a fi empatic și de a fi dispus să înveți de la colegii tăi este foarte important în construirea unei echipe puternice și a unui mediu de lucru sănătos. Este esențial să fii deschis la idei și feedback și să fii dispus să îți împărtășești cunoștințele și experiențele cu ceilalți membri ai echipei.

    În general, acest articol oferă o perspectivă inspiratoare asupra modului în care liderii pot contribui la succesul echipei lor, prin crearea unui mediu de lucru pozitiv și prin încurajarea colaborării și a dezvoltării continue. Este important să ne amintim că succesul nu poate fi obținut de un singur individ, ci de o echipă puternică care lucrează împreună pentru a atinge obiectivele comune.

Comentariile sunt închise.

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).