vineri, martie 1, 2024
spot_img
AcasăStiriMicrosoft s-ar putea împrumuta pentru a cumpăra LinkedIn

Microsoft s-ar putea împrumuta pentru a cumpăra LinkedIn

Microsoft are destui bani să cumpere LinkedIn de patru ori. Totuşi, gigantul american a ales să se împrumute pentru a face cea mai mare achiziţie din istoria companiei.

Unul dintre motivele evidente pentru această decizie este evitarea plăţii unei taxe de 35% pe repatrierea activelor. Însă acesta nu este singurul motiv, scrie Bloomberg.

Deşi este adevărat că Microsoft are rezerve de peste 100 de miliarde de dolari cash, cea mai mare parte din această sumă este depozitată peste hotare. Repatrierea banilor sau orice tentativă de a-i folosi pentru a face tranzacţia de 26,2 miliarde de dolari anunţată luni ar genera o taxă, care ar putea ajunge la 35% din sumă.

Totuşi, costurile de repatriere nu sunt singurul motiv pentru care Microsoft a decis să se împrumute pentru a-şi finanţa achiziţia. Prin împrumut, compania poate deduce cheltuielile cu dobânda, ceea ce va reduce masiv viitoare taxe pe care trebuie să le plătească guvernului federal.

Astfel, prin finanţarea achiziţiei prin datorie, Microsoft ar putea să elimine, legal, aproximativ 9 miliarde de dolari de taxe pe care ar trebui să le plătească anul acesta, şi să economisească mai multe milioane de dolari în anii care urmează folosind deduceri de dobânzi şi venit impozabil.

„Este o lume ciudată când o companie care este inundată de cash alege să facă o achiziţie prin datorie pentru că nu doreşte să plătească taxe”, a spus Robert McIntyre, director executiv al Citizens for Tax Justice din SUA.

După ce şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari, CFO-ul Microsoft, Amy Hood, a spus că finanţarea achiziţiei se va face în cea mai mare parte prin datorie, fără să divulge însă ce sumă va reprezenta împrumutul.

 Sursa:  Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.