sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriMetrorex incearca sa recastige increderea calatorilor

Metrorex incearca sa recastige increderea calatorilor

In urma aglomeratiei din ultimul timp de pe Magistrala 2, Metrorex a anuntat introducerea in circulatie a unor trenuri suplimentare in intervalele cele mai aglomerate ale zile, se arata intr-un comunicat de presa. De asemenea,  compania de transport anunta si modificarea graficelor de circulatie a garniturilor de metrou, pentru a evita aglomeratia. Modificarile vor intra in vigoare de la 1 decembrie 2016.

In intervalele orare de varf (7:00-9:00 si 17:00-19:00), Metrorex va introduce un tren suplimentar pe Magistrala 2, astfel inca vor exista 22 de trenuri puse in circulatie pe magistrala respectiva in intervalul cel mai aglomerat. Acest lucru va face ca succedarea trenurilor sa se faca la un interval de 3 minute, maximul posibil din punct de vedere tehnic in prezent.

De asemenea, vor fi adaugate cate doua trenuri suplimentare pe Magistralele 1 si 3. Numarul de trenuri puse in circulatie pe magistralele mentionate va ajunge la 21 si, respectiv 15. La momentul actual, se circula la un interval de 3 minute intre Eroilor si Nicolae Grigorescu, insa se lucreaza la modificarea graficelor de circulatie.

„Se lucreaza la modificarea graficelor de circulatie a trenurilor de metrou pe magistralele 1 și 3, grafice ce vor intra in vigoare incepand cu data de 1 decembrie 2016. Solutia va asigura diminuarea intervalelor de circulatie pe magistralele 1 și 3 astfel: doua minute intre Nicolae Grigorescu si Eroilor si cinci minute pe restul distantei”, se spune in comunicat.

Suplimentarea personalului de conducere a trenurilor este o alta masura pe care o are in vedere Metrorex. Aceasta masura ar putea micsora timpii de intoarcere a garniturilor de metrou la capete de magistrala prin preluarea mai rapida a comenzilor de la partea opusa a trenului si formarea unor echipe mixte (angajati Metrorex si Politia Metrou) pentru dirijarea si fluidizarea fluxului de calatori in statiile Piata Unirii 1 si 2 si Piata Victoriei 1 si 2.

Compania are in vedere si optiunea de a crea un traseu de suprafata, in colaborare cu RATB, pentru tronsonul Berceni – Pipera. Mai mult, se vorbeste despre o colaborare cu ISU si cu personalul specializat pentru situatii de urgenta de la Ministerul Transporturilor, in vederea cresterii sigurantei din transportul subteran.

„Aceste masuri au fost adoptate de conducerea Metrorex ca urmare a aglomeratiei repetate si a evenimentelor petrecute in ultima perioada, in special pe magistrala 2 de metrou. Am considerat ca in aceasta situatie interventia este necesara in cel mai scurt timp cu putinta, pentru ca ne dorim sa ne bucuram in continuare de increderea calatorilor si sa le oferim cele mai bune conditii de transport”, afirma Metrorex.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).