joi, iunie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriMasinile franceze pierd teren in Romania.

Masinile franceze pierd teren in Romania.

Masinile franceze  sunt in scadere pe piata din Romania, vanzarea acestora este mult mai mica fata de anul trecut. Pe piata de second-hand se gasesc destul de rar masini franceze . In primele opt luni ale anului 2017 au fost inmatriculate aproape 338.000 de masini second-hand, avand un procent  cu 75% mai mare decat anul trecut.

Daca facem o comparatie cu numarul masinilor noi vandute si cele second-hand , vom vedea ca cele din urma sunt cele mai vandute.  Romania este pe locul doi in Europa de Est la importul de masini poluante, acest aspect este destul de ingrijorator pentru mediul in care traim.

Un avantaj pe care masinile franceze second-hand il are este ca pretul lor este mult mai mic comparativ cu alte marci. Un mare dezavantaj in schimb este faptul ca , piesele de schimb pentru aceste masini sau costul reparatiilor este mare. Din aceasta cauza oamenii se feresc sa achizitioneze masini frantuzesti. Pana si reviziile generale ale acestor masini sunt mai costisitoare fata de cele pentru celelalte marci de automobile.Cele mai ieftine masini frantuzesti second-hand in stare buna pornesc de la pretul de 3000 – 4000 de euro iar in functie de anul si de dotarile masinii acesta creste.

Oameni au nevoie de masini pentru a se putea deplasa cu usurinta in locurile unde au nevoie. Deplasarea cu mijloacele de transport in comun este foarte anevoiasa, traficul in Bucuresti fiind extrem de aglomerat in orice perioada a zilei. Pentru a te deplasa repede si sigur ai nevoie de un automobil.

Romanii prefera sa achizitioneze alte marci de automobile in detrimetrul celor franceze deoarece acestea se intretin mai usor si reparatiile sunt mai ieftine.  Cu toate acestea , masinile franceze sunt foarte populare in Europa, pe piata din Europa acestea au un procentaj de 17% . Marcile franceze au lansat si modele de masini electrice, pretul modelelor noi incepe de la 40.000 de euro. Franta este recunoscuta ca fiind a 11-a tara producatoare de automobile , cu o productie care anul trecut a atins un numar de vanzari destul de mare si anume, aproximativ:  1.97 milioane de vehicule. Un avantaj pe care Franta il detine este ca produce masini electrice si de mici dimensiuni. Pentru pasionatii de automobile electrice si pentru toti cei care isi doresc sa contribuie la protejarea mediului inconjurator acest aspect este foarte important. Sunt persoane pentru care o masina de mici dimensiuni este mult mai practica, deoarece consumul este mic si este foarte utila in trafic.

Masinile franceze cuprind toate segmenetele pietei , mai ales la clasele A, B si C.

Chiar daca in Romania vanzarea de masini franceze este in scadere in Europa vanzarea acestora este una in crestere. Romanii sunt in continuare reticenti atunci cand isi doresc sa isi achizitioneze un automobil, mai ales atunci cand acesta provine din Franta. Pe langa dotarile pe care si le doresc ca masina sa le detina , oamenii isi doresc si se intereseaza ca intretinerea acesteia sa nu fie foarte costisitoare.

Achizitionarea unui automobil este o alegere importanta in viata fiecare persoane.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).