vineri, decembrie 6, 2024
AcasăBusinessMarius Gheorghe, manager general ONE STAR SECURITY: “O afacere se crește fiind...

Marius Gheorghe, manager general ONE STAR SECURITY: “O afacere se crește fiind atent la resursa umană, unul dintre cele mai căutate capitaluri.”

Marius Gheorghe este manager general la ONE STAR SECURITY – compania constănțeană de securitate specializată în paza feroviară și portuară, obiective fixe și monitorizare video. Cunoscuții și clienții îl descriu ca fiind corect, onest și un prieten pe care te poți baza în orice situație. Are o reputație de profesionist, pentru că a reușit să construiască și să gestioneze o echipă formată din oameni foarte bine pregătiți, persoane cu vastă experiență în sisteme de ordine publică și pază. Spune că a reușit, prin muncă și perseverență, să transforme acest proiect într-o afacere de success.

C&B: Cum a luat ființă acest proiect?

Marius Gheorghe: “Am identificat o nișă pornită de la o necesitatea – asigurarea securității garniturilor CF pe rețeaua de Transport Feroviar din România. De aici, pas cu pas, consolidați cu dezvoltare atentă și professionalism, am reușit să ducem afacerea la un nivel important. Concomitent, am dezvoltat și alte direcții – în acest moment oferim servicii integrate de securitate a persoanelor, bunurilor  și a valorilor, oriunde pe teritoriul național.

Activitatea noastră a crescut de la an la an, pentru că oferim servicii la cel mai ridicat nivel, atât în segmentul de pază umană, pază și protecție VIP, cât și monitorizare, supraveghere și intervenție rapidă. Dispunem de cel mai avansat dispecerat video din Constanța, cu cele doua componente ale sale, echipajele de intervenție și echipajele tehnice. În plus, paza canină, realizată cu câini de serviciu antrenați în cadrul școlii de dresaj canin propriu, vine ca o completare firească și consolidează activitatea noastră.”

C&B: De ce ați ales acest domeniu de activitate?

Marius Gheorghe: “Când eram mic îmi plăceau uniformele. Am vrut să mă fac militar. Am activat o perioada, respectiv 10 ani,  în cadrul Jandarmeriei Române, perioada în care am desfășurat activități atât pe teren cât și la nivel de comandament. Când am simțit că trebuie să transform visul copilăriei într-o afacere, nu am stat pe gânduri. Acum am propria uniformă. Clar, poate exista o legătură între aspirațiile din copilărie și ce reușim să facem în viață.”

C&B: Ce vă doriți de la acest proiect?

Marius Gheorghe: “Ceea ce dorește orice antreprenor și anume să fie cel mai bun în domeniul său de activitate. Poate mai mult decât în alte sectoare, acest lucru înseamnă muncă, seriozitate, implicare si responsabilitate. Până acum am dezvoltat cea mai eficientă rețea de securitate pentru transporturile de marfă din România. Acest lucru înseamnă personal calificat, logistica necesară și coordonarea activității. Practic, dacă vorbim de necesitatea asigurării securității unei persoane sau bunuri pe calea ferată, naval sau obiectiv fix, avem soluția și răspunsurile necesare – oferim și consultanță de specialitate.”

C&B: ​Cum a influențat/influențează Criza Pandemică activitatea dumneavoastră?

Marius Gheorghe: “Fiind o activitate de prestări servicii, din punct de vedere economic există o mica discrepanță între volumul activităților și circulația banilor. Practic Criza pandemică a declanșat și o criză economică, având consecințe nefaste pentru ramuri întregi, industria securității fiind și ea afectată, ca de altfel întregul sector de prestări servicii.

Există nevoia de adaptare a întregii activități la cerințele contextuale, pandemice sau economice, de dezvoltare a segmentelor care sunt solicitate. Nu vor supraviețui decât cei care vor da dovadă de profesionalism și performanță.”

C&B: ​Ce sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau  indeciși?

Marius Gheorghe: “Să aibă în vedere faptul că un proiect în domeniul securității înseamnă, în primul rând, responsabilitate, că vor avea nevoie de profesionisti în cadrul organizației, că este o activitate cu caracter permanent (necesită prezentă 24 din 24  și 7 zile din 7) și ca cel mai important element pe care trebuie să îl aibă în vedere este satisfacția beneficiarilor – va reprezenta cartea de vizită. Să dovedească seriozitate și să se aștepte la foarte multă muncă. Ca și în alte sectoare de activitate, trebuie să dea dovadă de hotărâre, să aibă un plan de afaceri cu obiective pe termen scurt, mediu și lung. O afacere se crește în timp, pe baze sănătoase, fiind atent tot timpul la resursa umană, unul dintre cele mai căutate capitaluri. Dacă aloci muncă, perseverență și te bazezi pe profesioniști, nu ai cum să nu reușești.”

C&B: ​Cum vedeți afacerile din România?

Marius Gheorghe: “Discutăm de ceva care are aproape 30 de ani vechime. Cred că s-a format un circuit propriu atât din punct de vedere al relațiilor între organizațiile membre cât și al  resursei umane. Am să mă refer strict la afacerile din domeniul privat, cele care nu sunt dependente de stat, cele care rezistă și acum și care s-au dezvoltat în timp, cu capital integral românesc și care demonstrează odată în  plus ce am afirmat mai devreme. Aceasta este societatea sănătoasă care ar trebui sa ne caracterizeze ca națiune; cele abonate la banul public sau cu capital străin au alte reguli și nu coincid cu interesul național.”

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT