sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessMădălina Cheptea, Managing Partner Raich & Raich Imobiliare: Pandemia a atras o...

Mădălina Cheptea, Managing Partner Raich & Raich Imobiliare: Pandemia a atras o criză economică şi o criză de omenie.

Mădălina Cheptea, este Realtor, MBA al Universităţii din Seattle și Doctor în Economie al Academiei de Studii Economice Bucureşti –  cu o teză de doctorat Magna cum Laudae despre piaţa imobiliară. De asemenea, este autor al lucrării ştiinţifice ”Piaţa Imobiliară – Locomotivă a Economiei Româneşti”, apărută la editura ASE în 2016, speaker la evenimentele leaderilor on-line în imobiliare, autor de articole de specialitate și Managing Partner Raich & Raich Imobiliare. Cu o experiență de mai bine de 17 ani în afaceri, din care 12 ani în imobiliare, Mădălina Cheptea a construit echipe, a mentorat colegi care se află în diferite etape ale vieții profesionale și a construit oportunități și tranzacții care îşi arată valoarea de-a lungul timpului. Spune că principala calitate profesională dobândită este optimismul faţă de natura umană și modul în care o afacere se poate concepe, construi și implementa. Se consideră un făuritor de ecosisteme de afaceri și relații interumane cu viziune pe termen lung.

C&B: Imobiliare este domeniul care vă împlinește?

Mădălina Cheptea: “Da, îmi place ceea ce fac. Sunt pasionată de case cu poveste, de case cu personalitate, de imobiliare. Ador oamenii pe care aceasta profesie îi aduce în calea mea. Îmi place să construiesc echipe, să coordonez proiecte și să rezolv situații. Îmi place să vând imobiliare. Îmi place să aduc bucurie oamenilor. Îmi place să hoinăresc prin oraş îmi amintesc, cu bucurie, anumite case, apartamente sau clădiri de birouri pentru care am găsit compărator și am ajutat astfel proprietarul. Toate sunt parte din povestea mea care se tot scrie. Dacă aş fi pusă în situația de a opta din nou pentru alegerea profesiei, nu aş alege alt drum. Îmi dau silința să fiu învingătoare. O astfel de poziție nu se obține decât prin muncă și voință.  Cuvântului imposibil nu există pentru mine.”

C&B: Apropo de poveste, cum sună povestea carierei sau afacerii dumneavoastră?

Mădălina Cheptea: “Povestea mea este una cu suişuri şi coborâşuri, ca orice poveste de viaţă şi de carieră adevărată. Cu decepţii şi împliniri, cu dezamăgiri şi recompense din partea celor care mi-au trecut prin viaţă. Au rămas cei importanţi, prietenii de drum lung şi, în egală măsură, de vreme rea şi vreme bună. Pentru că prietenii îţi sunt aproape şi pe soare, dar mai cu seamă pe ploaie.

În adolescenţă m-a impresionat George Bernard Show, care întrebat ce ar face dacă şi-ar putea retrăi viaţa a spus: I’d like to be the person I could have been but never was/ Mi-ar plăcea să fiu persoana care aş fi putut fi, dar care nu am fost niciodată. Marea tragedie a vieţii nu este moartea, ci a permite să mori în interior cât timp trăieşti. Mi-am promis încă de atunci, că nu voi lăsa să se stingă pasiunea pentru meseria mea, setea de a cunoaşte, țelul de a fi un profesionist mai antrenat şi mai educat cu fiecare zi care trece, şi dragostea necondiţionată de oameni. Și mi-am mai promis că nu voi uita nici o secundă să fiu recunoscatoare pentru tot ce-mi vine în cale. Sentimentul recunoştinţei este foarte important pentru a fi în echilibru cu tine însuţi şi cu tot ce traversezi.

Cum spuneam, povestea afacerii şi carierei mele încă se scrie. Îmi doresc să fac diferenţa în domeniul pieţei imobiliare în care activez ca broker/owner imobiliar. Vreau să fiu un model de profesionalism şi etică demn de urmat, iar Raich & Raich Premium Real Estate, compania noastră, să fie o pepinieră de profesionişti bine instruiţi, aşa cum au fost şi alte companii pe care le-am crescut, un partener pe care colegii din piaţă să se poată baza şi la care să se poată raporta. Îmi doresc să fiu un coleg şi un mentor de excepţie. Îmi doresc să fiu primul şi ultimul nume şi număr de telefon, care le vine în cap vânzătorilor sau cumpărătorilor de bunuri imobiliare, şi la care decid sa apeleze pentru vânzare/cumpărare ori consultanţă legată de piaţa imobiliară.”

C&B:  Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Mădălina Cheptea: “În copilărie credeam cu tărie că fiecare şi oricare fiinţă umană este definită de candoare şi bunătate. Credeam fiinţele umane incapabile de minciună şi de a răni un semen. Visam la o lume în care fiecare iubea frăţeşte pe celălalt. Acum cred cu tărie în încercarea neobosită de a descoperi candoarea şi bunătatea din fiecare și oricare fiinţă umană.

În adolescenţă mă întrebam permanent, care este rolul meu pe acest pământ? De ce am ajuns aici? Care este vocaţia mea? Ce mă reprezintă? Ce mă face unică? Care este misiunea mea?

Mai târziu, am realizat importanţa definirii viziunii mele de viaţă personală şi carieră.

Viziunea mea de viaţă personală este că nu rămâne în urma noastră decât dragostea cu care i-am înconjurat pe toţi cei din jurul nostru, cunoscuţi sau necunoscuţi.

Viziunea mea de carieră este că banii pe care îi câştigi sunt în proporţie directă cu nevoia oamenilor pentru ce faci, cu abilitatea ta de a o face, şi cu dificultatea în a fi înlocuit. De aceea, este foarte important să ajungi maestru în ceea ce faci. Pentru acest obiectiv este nevoie de studiu permanent și de o preocupare continuă pentru depășirea tuturor limitelor.”

C&B: Cum a influențat/influențează Criza Pandemică activitatea dumneavoastră?

Mădălina Cheptea: “Anul 2020 a fost unul prosper pentru piaţa imobiliară. A fost marcat de modificări de preferinţe din partea cumpărătorilor, şi aici mă refer la o preferinţă nouă şi foarte clară pentru achiziţia de case, datorată izolării în apartamente pe perioada stării de urgenţă martie-iunie. Au continuat în forţă lucrările la imobile noi aflate în diverse stadii de lucru, iar băncile au continuat finanţările de imobile. Și achiziţiile cu cash au fost peste volumul din 2019.

Pe parte de business, am continuat programele de business & motivational training şi mentoring pe care le urmăm cu regularitate, am ţinut clienții vechi şi noi informați pe parcursul întregului an privind mișcările din pieţele imobiliare națională şi internaţională, le-am stat la dispoziţie cu consultanţă imobiliara gratuită, şi i-am asistat în procesul de vânzare sau achiziţie.

Ne-am urmărit şi atins obiectivele personale şi de echipă pentru 2020.

Am făcut schimbări de locaţie, am luat în portofoliu, în exclusivitate, proiecte noi de pe piaţa rezidenţială. Ne-am setat obiectivele pentru 2021 şi am identificat acţiunile de urmat pentru atingerea lor.

Pe parte umana, anul acesta ne-a demonstrat că circumstanţele neprevăzute sunt o constantă a vieţii noastre, cu toate că de multe ori nu realizăm acest lucru. Pandemia (criza sanitară) a atras după sine o criză economică şi din păcate şi o criză de omenie. Pare că empatia, atenţia pentru cei din jur, spiritul de sacrificiu, calităţi umane foarte importante, au fost grav afectate de această pandemie. Pare ca eu, eu şi eu sunt centrul în jurul căruia se învârt preocupările şi atenţia noastră. Am uitat că şi cel de lângă noi e un eu.”

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau  indeciși?

Mădălina Cheptea: “Livrați mai multă calitate decât se aşteaptă oricine să o faceți şi deveniți coechipieri indispensabili – aceste două lucruri vă vor ajuta să nu eşuați în orice v-ați propune să faceți. Și, dacă aveți parte de un mic eșec, treceți rapid peste, vedeți unde ați greșit și continuați.”

C&B: Cum se măsoară succesul unei afaceri?

Mădălina Cheptea: “Trăim într-o lume în care succesul se măsoară în funcţie de câţi bani ai în conturi. Este greșit, in opinia mea. Banii sunt doar o formă de bogăţie. Sunt o mulţime de oameni/afaceri care au mulţi bani şi asta este tot ce au. Forme de prosperitate adevărate sunt legate de: O viaţă interioară puternică (la urma urmei exteriorul este doar o reflexie a ceea ce e în interior); Sănătatea (nu cred că ajută pe nimeni să fie cel mai bogat din cimitir); Familie (fundamentul societăţii, atât de lovită ca instituţie de societatea actuală); Carieră; Bani (o formă de prosperitate pentru că echivalează cu libertatea, libertatea de a face ce-ţi doreşti); Oamenii de care eşti înconjurat; Spiritul de aventură; Felul cum îi influenţezi şi-i ajuţi pe cei din jur, sau mai simplu spus, ceea ce oferi la rândul tău societăţii.

Acordând atenţie tuturor acestor opt elemente, ajungem să trăim o viaţă cu adevărat bogată.

Ceea ce cred cu tărie este că o afacere nu va depăşi niciodată nivelul proprietarului afacerii, după cum o societate nu va depăşi nivelul celor care intră în componenţa ei.”  

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).