duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăRecomandariLuca Olivini participă, în premieră în România, la conferința „Viitorul este (Inter)Schimbabil...

Luca Olivini participă, în premieră în România, la conferința „Viitorul este (Inter)Schimbabil – Sustainability Talk”

Luca Olivini, Material Manager al departamentului Eco Hub în cadrul platformei C.L.A.S.S. din Milano va sosi pentru prima dată în România la invitația designerului Silvia Șerban.

Luca a colaborat de-a lungul timpului cu mari branduri internaționale precum Gucci, Whistles, Max Mara, Eileen Fisher, Filippa K și, pe 20 mai, de la ora 18:30, la Hotel Epoque din București va vorbi pe tema sustenabilității în fashion, la conferința Viitorul este (Inter)Schimbabil – Sustainability Talk”, din cadrul Cartierului Creativ al RDW 2019.

Încântat de întâlnirea cu designerul român, care a avut loc în urmă cu patru ani în Italia, când a descoperit că împărtășesc aceeași viziune despre responsabilitate socială, durabilitate și inovație în domeniul modei, Luca spune că era doar o chestiune de timp să dezvolte împreună un proiect care să implementeze această viziune ecologică și în România.

Eu și Silvia ne-am întâlnit prima dată în 2015, în Milano. Încă din primul moment am descoperit că avem o viziune comună asupra ideii de sustenabilitate și gândim lucrurile în aceeași direcție. Începând din acea zi, realitățile noastre au evoluat înspre ideea de inovație responsabilă și această pasiune, această misiune, ne-a adus din nou împreună, de data aceasta la București, la conferința „Viitorul este (Inter)Schimbabil – Sustainability Talk.

Luca Olivini lucrează la C.L.A.S.S. (Creativity, Lifestyle And Sustainable Synergy), o multi-platformă din Milano specializată în integrarea noilor generații de valori eco, cu precădere în industria fashion, de patru ani. Principalele sale atribuții sunt legate de țesături, fibre, de conținutul acestora și de promovarea lor către cele mai importante branduri internaționale și comercianți, la nivel global. În plus, el conduce un nou proiect, cel al comerțului online despre care spune că a reprezentat un obiectiv personal încă de când s-a angajat și care îi permite să călătorească mult, să descopere culturi diferite.

El este foarte încântat de prima sa vizită în România, cu ocazia conferinței organizate de Silvia Șerban, „Viitorul este (Inter)Schimbabil – Sustainability Talk”,  de deschiderea pieței de aici către ideea de sustenabilitate și economie circulară, concepte pe care le va discuta cu toți cei prezenți la eveniment, pe 20 mai. În plus, își dorește să împărtășească, în calitate de speaker, „experiența de la C.L.A.S.S., de mai bine de un deceniu, despre integrarea responsibilității și a economiei circulare în colecțiile de modă, cu un accent foarte important pe cele trei dimensiuni pe care se bazează filosofia C.L.A.S.S: Design, Inovație & Responsabilitate. Voi arăta care sunt pașii pe care brandurile îi pot urma astfel încât să implementeze în creația lor principiul de inovație responsabilă și să integreze sustenabilitatea în strategia de brand”.

Cei care vor dori să afle mai multe despre acest subiect vor avea ocazia, pe 20 mai, de la ora 18:30, la Hotel Epoque, Cismigiu Central Park 17C, intrarea Aurora,  să vadă aceste noi tipuri de materiale, să afle cum sunt obținute, ce presupune atât partea de inovație, cât și rezultatele obținute în urma producerii lor.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.