vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriLivia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii: Salariile bugetarilor vor crește cu 56% până...

Livia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii: Salariile bugetarilor vor crește cu 56% până în 2020

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, a anunțat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, că legea salarizării unitare prevede o creştere etapizată a salariilor bugetarilor cu 56% pe o anvelopă bugetară de 32 de miliarde de lei până în 2020 şi 43 de miliarde de lei până în 2022.

„Legea este în conformitate cu programul aprobat de Parlamentul României şi prevede o creştere etapizată a salariilor bugetarilor cu 56% pe o anvelopă bugetară de 32 de miliarde de lei până în 2020 şi 43 de miliarde de lei până în 2022. La baza piramidei salariale, creşterile sunt de peste 100% ajungând şi la 300%, cum este cazul în Apărare, dar scad în vârf, acolo unde unele salarii erau atât de mari încât disproporţia nu putea fi corectată nici măcar la nivelul anului 2022”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Potrivit acesteia, în 2017 salariile  în sectorul bugetar au început deja să crească, fiind alocată suma de 6 miliarde de lei urmând ca anul viitor să fie alocaţi încă 10 miliarde de lei.

„Nu mai sunt nici măcar 3% salarii care scad pentru că ni s-a invocat acest procent pentru că multe amendamente care au fost acceptate la Comisie au fost amendamente de creştere a unor coeficienţi astfel încât salariile s-au rectificat inclusiv pentru funcţiile de conducere. S-au aplicat majorări salariale aşa cum spunea şi colegul meu, domnul Solomon, anul acesta pentru mai multe categorii de bugetari, pentru Sănătate şi Educaţie 15%, în Administraţie 20%, Cultură 50%, agenţiile de Mediu, gărzile de Mediu, OPC-uri, IMM-uri, cu 20%, deci nu se poate spune că această Lege sau varianta Guvernului este doar aceea de a creşte salariile demnitarilor. Pur şi simplu aceste salarii cresc din cauza faptului că se află pe o grilă care priveşte Administraţia Publică Locală, este acceaşi anexă dacă vreţi la Administraţia Publică Locală şi nu puteau fi făcute departajările pentru că toate persoanele care beneficiază de indemnizaţii sunt pe aceeaşi grilă. Dar este impropriu spus cresc salariile demnitarilor pentru că vreau să spun că cei aflaţi în vârful piramidei, de exemplu miniştrii, preşedintele României, conducerea Camerelor Deputaţilor şi Senatului scad”.

„De la 1 ianuarie 2018 toţi bugetarii vor avea o creştere de 25%, toţi bugetarii, incluzând educaţia şi sănătatea. După care, a doua creştere ar fi la sănătate, care merge direct în grila din 2022, iar la educaţie ar mai fi o creştere de 20% care aplicată la creşterea de 25% de la începutul anului înseamnă o creştere de 50%”, a precizat ministrul Muncii.

 

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).