luni, februarie 26, 2024
spot_img
AcasăLira sterlina a ajuns la limita ultimilor 31 de ani

Lira sterlina a ajuns la limita ultimilor 31 de ani

Lira sterlina a scazut din nou marti dimineata, dupa ce premierul Marii Britanii a anuntat luni ca va demara procedurile pentru iesirea din Uniunea Europeana.

In prima zi a conferintei anuale a Partidului Conservator din Marea Britanie, Theresa May a promis sa reduca imigratia si sa demareze procesul de doi ani de iesire din Uniunea Europeana. May s-a aratat hotarata sa invoce Articolul 50 pana la finalul lunii martie 2017.

Investitorii s-au aratat ingrijorati, ceea ce a provocat ca lira sterlina sa scada cu 0,5%, atingand cea mai mica valoare din 1985 pana acum, 1,2770 dolari/lira sterlina.

Premierul britanic are in plan sa faca Marea Britanie din nou "o tara suverana si independenta”, prin abrogarea Tratatului de la Lisabona. Revocarea tratatului va avea loc doar dupa iesirea Marii Britanii din UE.

"Acesta reprezinta primul pas in procesul prin care Marea Britanie va redeveni un stat suveran si independent. Va avea lor un transfer de putere si de autoritate catre institutiile alese ale tarii noastre. Acest lucru inseamna ca autoritatea legislatiei UE in Marea Britanie va inceta", a declarat Premierul pentru Sunday Times.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.