vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessLavinia Țurcanu, fondator Target HR, consideră că viziunea pentru antreprenoriat pleacă întotdeauna...

Lavinia Țurcanu, fondator Target HR, consideră că viziunea pentru antreprenoriat pleacă întotdeauna dintr-o experiență personală.

Lavinia Țurcanu lucrează de 16 ani în domeniul resurselor umane. A terminat Facultatea de Drept la Universitatea Româno-Americană din Galați și Masterul în Managementul Resurselor Umane la Facultatea de Drept din București. A urmat, apoi, diferite cursuri în acest domeniu. Lavinia a fost specialist în resurse umane, manager resurse umane și, mai târziu, manager general în multinaționale cu domenii de activitate precum: vânzări, publicitate, comunicare și construcții (Wrigley, Leo Burnett Group/Publicis, Lowe & Partners și SMB Industrial România).

C&B: Cum sună povestea afacerii dumneavoastră?

Lavinia Țurcanu:” Povestea mea ca antreprenor a început în urmă cu un an și jumătate, când am fondat propria agenție de resurse umane, Target HR. Experiența ca specialist în resurse umane și manager în resurse umane m-a ajutat foarte mult; am avut acces la toate instrumentele de învățare pentru a trece la nivelul următor.

Pentru mine antreprenoriatul este un vis care a luat naștere în copilărie, când am gândit prima mea afacere cu acadele de zahăr ars. Primul pas în antreprenoriat a fost să trec de la gândirea de specialist la cea de vizionar.

Una dintre provocările pe care le-am întâlnit ca antreprenor care a pornit un business de la 0, fără o investiție inițială foarte mare, a fost să fac față nesiguranței zilei de mâine și să mă obișnuiesc cu ideea că nu mai există acea zi de salariu. Acest lucru mi-a adus un plus de responsabilitate care a venit cu multă încredere și satisfacție mai târziu.”

C&B: Faceți o descriere sau definiți activitatea dumneavoastră!

Lavinia Țurcanu: „Am simțit mereu că am acest dar de a transmite ceva folositor celorlalți, de a-i sprijini să-și descopere abilitățile, să-și depășească limitele și să-și creeze drumul spre o carieră de succes. Target HR a apărut firesc, din pasiunea pentru resurse umane, completată de dorința de a oferi fiecărui client sau candidat în parte experiența unui parteneriat win – win. Oferim servicii integrate, atât pentru companii cât și pentru candidați, în procesele de recrutare, administrare personal, psihologie organizațională și coaching în dezvoltarea profesională.”

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Lavinia Țurcanu: „Am abilități organizatorice și de leadership încă de când eram copil. Obișnuiam să adun copii în fața blocului și organizam spectacole sau eram profesoară și făceam lecții cu ceilalți. Și acum adun oameni, însă nu pentru spectacole, ci pentru recrutare și coaching. Fac asta cu aceeași pasiune cu care o făceam și atunci.”

C&B: Vă rugăm să ne povestiți o întâmplare/experiență pozitivă și una negativă legată de activitatea dumneavoastră.

Lavinia Țurcanu: „Nu le-aș numi experiențe negative, orice refuz sau respingere a fost o lecție care m-a ajutat mai târziu. De fiecare dată m-am uitat la partea pozitivă a lucrurilor și când nu a ieșit cum am vrut, n-am considerat că experimentez un eșec. Înțeleg că suntem aici pentru a ne învăța lecțiile și că lumea ne este profesoară.”

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau  indeciși?

Lavinia Țurcanu: „Mă gândesc ce sfaturi mi-ar plăcea să primesc dacă m-aș mai afla la început de drum… Hmmm! Să nu renunț niciodată la visul meu. Să las visele și viziunea să mă trezească în fiecare dimineață. Atunci când mă întâlnesc cu indecizia, să fac o alegere și să iau acțiuni în acest sens. Imediat ce ne asumăm o alegere, apar și oportunitățile. În cazul meu, motivația apare atunci când fac lucruri, nu când mă gândesc la ele. Intru pe teren, nu stau în rezervă. Aș vrea să înțeleg cât de importantă este disciplina și să învăț să fiu organizată încă de la început, însă această abilitate se deprinde în timp și e necesar să fim blânzi cu noi înșine.”

C&B: Vă rugăm să oferiți o definiție proprie pentru societatea și afacerile din România!

Lavinia Țurcanu: „Pentru mine societatea este ca un loc de joacă în care se întâlnesc oameni, feluri de a fi și resurse care colaborează pentru a realiza scopuri comune. Același lucru se aplică și într-o afacere. Ca antreprenor am învățat că lucrurile mărețe se întâmplă atunci când muncești cu pasiune. Antreprenoriatul poate fi o muncă grea, pe care dacă o faci cu pasiune o transformi într-o joacă, într-o călătorie de care te bucuri la fiecare pas.”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).