sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriKMG International, compania care controlează rafinăria Petromidia, a descărcat peste 25 milioane...

KMG International, compania care controlează rafinăria Petromidia, a descărcat peste 25 milioane tone de ţiţei prin terminalul petrolier din Marea Neagră

KMG International, compania care controlează rafinăria Petromidia a atins luna trecută, prin compania Midia Marine Terminal (MMT), un nivel de 25,5 milioane tone de ţiţei descărcate prin terminalul petrolier din largul Mării Negre.

„Recordurile operaţionale ale terminalului maritim sunt un rezultat al investiţiilor realizate în România de către KMG International şi ale unicului său acţionar, KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan. Grupul deţine o poziţie strategică în arcul geografic care uneşte zona Mării Caspice şi a Mării Negre cu Europa Occidentală, iar accesul la resursele naturale vaste din Kazakhstan, transportul şi rafinarea materiei prime în sistem integrat sunt atributele KMG International, un jucător cheie în industria de petrol şi gaze din România. Terminalul maritim poate asigura circa 40% din ţiţeiul rafinat în România, fiind conectat direct la parcul de rezervoare al rafinăriei Petromidia”, a declarat Ioan Taus, directorul general al Midia Marine Terminal.

Investiţiile KMG International pentru punerea în funcţiune a terminalului maritim se ridică la peste 100 de milioane dolari.

Nivelul de 25 de milioane tone de ţiţei a fost înregistrat prin descărcarea a 300 de nave petroliere la terminalul maritim petrolier, în perioada februarie 2009 – mai 2016.

Terminalul este situat la 8,6 kilometri în largul Mării Negre şi are o capacitate maximă de transfer de 24 milioane tone pe an.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).