duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăStiriInvestitorii pariază că Marea Britanie rămâne în UE

Investitorii pariază că Marea Britanie rămâne în UE

Sondajele de opinie şi cele din pieţele financiare sunt extrem de strânse când vine vorba de rezultatul posibil al referendumului privind apartenenţa Regatului Unit la UE, în ultima zi a campaniei pentru referendum.

Tot mai mulţi bani au fost pariaţi pe tabăra care susţine că Marea Britanie va rămâne în UE în ultima săptămână, iar lira sterlină a crescut la maximul ultimelor cinci luni. Potrivit unui indice calculate de Oddschecker, şansa ca Marea Britanie să iasă din UE a scăzut la 26%, faţă de 43% cât era pe 14 iunie.

Totuşi, sondajele de opinie arată rezultate diferite. Este încă prea devreme pentru a spune cu certitudine ce tabără va ieşi câştigătoare.

„Dacă ne uităm la modul în care se tranzacţionează lira, am spune că votul pentru rămânerea Marii Britanii în UE deja s-a terminat cu un rezultat favorabil”, a spus Joseph Capurso, strateg la Commonwealth Bank of Australia.”Sondajele sunt încă prea apropiate pentru a avea acest punct de vedere. Dacă votul se va finaliza cu ieşirea Marii Britanii din UE, lira se va prăbuşi”, a adăugat el.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.