sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessInterviu fulger cu Corina Blidar, fondatoarea Never Oblivion

Interviu fulger cu Corina Blidar, fondatoarea Never Oblivion

Corina Blidar, fondatoarea Never Oblivion, este o femeie pe cât de tânără își dă voie să fie, mamă, antreprenor, student permanent al vieții, care iubește frumosul, materialele naturale și călătoriile. Never Oblivion este brandul care aduce pe piața din România piese vestimentare din fibre naturale, designul și producția se realizează în România, iar firele nobile (cașmir, alpaca, lână extrafină merinos, bumbac egiptean și mătase) sunt importate din Italia și Peru.

C&B: Cum sună, pe scurt, povestea afacerii dumneavoastră?

Corina Blidar: “Am fondat, în anul 2018, brandul de tricotaje din fibre nobile Never Oblivion. Numele se traduce prin de neuitat și este revenirea la o pasiune din copilărie, din vremea în care mama îmi tricota pulovere din mohair, iar eu alegeam modelul, culorile și accesoriile. Curajul de a începe afacerea a venit din admirația pentru designerul Sonya Rykiel, cunoscută ca the Queen of knitwear.”

Foto VenusFive.ro

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Corina Blidar: „Mereu am fost bucuroasă să lucrez cu oamenii și să creez lucruri. Chiar dacă mi-a plăcut sau nu ceea ce făceam într-un anumit moment al vieții, mi-am dat seama că trebuie să fac totul cu seriozitate și responsabilitate. În timp, am adăugat și elementul de pasiune, cum ar spune englezul: how you do anything, you do everything.”

C&B: Vă rugăm să ne povestiți o întâmplare/experiență pozitivă și una negativă legată de activitatea dumneavoastră!

Corina Blidar: „Mi-a plăcut să descopăr detaliile unui astfel de business, mi-am dat seama de locurile unde treburile se blochează și poate chiar să schimb ceva în acest sens. Un lucru neașteptat pentru mine a fost să descopăr că designul de pe hârtie nu poate fi transpus în producție fără un programator priceput. Am descoperit că nu există școli pentru așa ceva, toți cei care lucrează în această nișă se formează la locul de muncă, ceea ce este foarte costisitor pentru producători.”

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau indeciși?

Corina Blidar: „Mă feresc să dau sfaturi, însa le-aș recomanda să aibă un sfătuitor/mentor/coach, care să le fie alături și să îi ghideze pentru a-și verifica ipotezele de lucru. Spun asta din experiență. Multe idei au sunat bine în capul meu, dar odată puse în aplicare, mi-am dat seama că nu sunt și practice.”

C&B: Cum vedeți societatea, afacerile și carierele din România?

Corina Blidar: „Nu e loc de plictiseală, fiecare moment politic și economic reprezintă o nouă provocare menită să ne facă mai buni. Bineînțeles că ele se vor repeta până le vom înțelege sensul. Orice critică adusă celorlalți este de fapt împotriva noastră, așa că aș critica mai puțin și aș face mai mult.” 

Corina Blidar

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).