vineri, martie 1, 2024
spot_img
AcasăCareersInimi Frumoase şi povestea unor tineri pasionaţi de bunici

Inimi Frumoase şi povestea unor tineri pasionaţi de bunici

Inimi frumoase este povestea a doi tineri români care şi-au propus să revoluţioneze serviciile de îngrijire pentru bătrâni în centre altfel. Case în loc de cămin sau azil. Bunici în loc de clienţi sau pacienţi. Farmecul vizitei la ţară la bunici, în loc de vizita obligatorie la azilul de bătrâni. Impresionant este domeniul ales de ei în raport cu vârstele lor. întelegi totul imediat ce-i cunoşti şi le înţelegi conceptul şi dorinţele şi viziunea.

George Piroşca lucra de câţiva ani împreună cu familia în Italia. Se afla acolo, încă de adolescent. De profesie infirmier (competenţe de asistent în România), şi-a dorit foarte mult să se întoarcă în România. Cei care l-au înţeles primii au fost cei din familia lui. Mama lucrează ca asistent la un cămin de bătrâni din Italia, unde a lucrat şi George şi are aceeaşi mare dorinţă. Decizia de reîntoarcere în România şi lansarea acestui proiect s-a decis la o masă cu naşii lui. Naşa, Monica Apostol (Neagu), a fost cea care, surprinzător, a adus argumente. Au pornit o discuţie care părea că este pregătită de mulţi ani. Amândoi gândeau în acelaşi mod. Monica, asistent medical, avea o experienţă pe această zonă, deoarece a lucrat în astfel de structuri şi vede altfel această activitate. De fapt, amândoi se contopesc perfect din punctul de vedere al viziunii pentru profesia lor.

Monica Apostol: „Ne gândim la cei care ne aleg pe noi, ca la rude apropiate sau bunici. Nu-i vedem ca pe o sumă de bani şi nu facem o afacere din asta. Nu te poţi îmbogăţii dintr-o astfel de activitate, nu în România. Am văzut că se poate, totuşi, însă cu ce preţ? Să faci o zeamă lungă din doi cartofi şi un morcov şi să laşi bătrânii să zacă în pat plini de … şi să-şi dorească să plece mai repede dintre noi? Nu este imaginea pe care vrem noi să o vedem! Vrem să vedem o casă, case, o familie, o mare familie şi oameni fericiţi! Mâncarea o să fie cea care trebuie, cea care aş face-o bunicului meu. Îngrijirea aşa cum este nevoie. Medicamentaţia şi restul de necesitâţi, strict după indicaţiile specialiştilor. Activitâţi ocupaţionale şi de relaxare, gandite împreună cu bunicii noştri, căci aşa le vom spune noi. Nu vrem să promitem marea cu sarea, însa un lucru este cert, nu facem compromisuri şi nu ne folosim de oameni în interese personale. Ne-am bucura ca aparţinătorii care vor veni în vizită sa aibă senzaţia că au venit acasa la bunicii lor, la ţară. O să vedeţi ce am gândit. Nu putem să vă spunem toate acum.”

George Piroşca:” Multumesc rudelor mele, dar mai ales mamei şi lui Monica (naşa mea). Pentru mine este un vis împlinit. Ştiam cum se întâmplă în România lucrurile cu îngrijirea bătrânilor. Vreau să avem grijă de ei ca în Italia, să plătească ca în România şi să ne vadă sufletul deschis. Când am hotărât să lansăm acest proiect, am avut o singură dorinţă din punct de vedere financiar: să ne caştigăm prin muncă cinstită un venit lunar sigur. Nu este o afacere şi nici nu o să fie. Dacă Bunul Dumnezeu ne va ajuta să ne extindem, beneficiile ar fi să aducem acasă şi alţi români. Mai ales pe mama mea. Deci, preferăm să ne îngrijim românii noştri.”

Inimi Frumoase – Case pentru Bătrâni se întâmplă în cartierul Samur Village din Crevedia. În acest moment au deschis doua vile. Urmează amenajarea şi deschiderea altor doua vile în următoarele luni.

Gasiti conceptele, pe fiecare segment de activitate în parte, pe siteul lor Inimi Frumoase – Case pentru Bătrâni sau pe facebook.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.