Numele meu este Ilina Luiza Elena, am 24 de ani și sunt un antreprenor pasionat și creativ, aflat la început de drum în business development și antreprenoriat. Translate Romanian este afacerea de care mă ocup în prezent. Pasiunea mea pentru tot ce ține de antreprenoriat, comerțul electronic, web design, graphic design și web development, a început în anul 2014 atunci când am devenit blogger. Nu mi-a luat mult timp până să descopăr cât de frumos este să construiești un website și am înțeles atunci, să nu mă rezum doar la scrierea și publicarea unor articole. Apoi am găsit o mulțime de platforme pentru freelanceri, unde am avut șansa să lucrez în diferite domenii din IT și să învăț o mulțime de lucruri care mă ajută în proiectele mele și astăzi. Am început să lucrez ca și traducător din anul 2017.
La începutul anului 2018 am demarat procesul de începere al proiectului Translate Romanian. Un proiect de suflet pot să îl numesc deoarece sunt mândră de limba mea și de faptul că sunt născută în România. Această companie este la început de drum, având planuri mari de dezvoltare și s-a născut din dorința de a ajuta alți antreprenori care doresc să își extindă afacerea în afara țării și să își facă brandul cunoscut pe plan global. Internetul continuă să crească și a devenit cel mai important mediu pentru afaceri și pentru persoanele care își doresc să achiziționeze produse, servicii sau doar să caute informații. Pentru proprietarii de afaceri care doresc să dețină un avantaj, un site multilingv reprezintă una din modalitățile cu un impact major în creșterea numărului de clienți și prin urmare asigură mai multe vânzări. Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, 43% din europeni achiziționează bunuri sau servicii doar dacă informațiile sunt disponibile în limba lor nativă. Având posibilitatea să comunici unei noi audiențe internaționale, cu siguranță va aduce rezultate nu numai pe plan financiar dar și pentru marketing, brand și produs iar un website multilingv reprezintă primul pas crucial pentru atingerea acestui scop.
În copilărie aveam impresia că le știu pe toate, pur și simplu. Anii trec și pe măsură ce descopăr și învăț mai multe lucruri, realizez complexitatea vieții. Așa cum spunea și Socrate: „I know that I know nothing” sau Albert Einstein : “The more I learn, the more I realize how much I don’t know”.
Dacă nu decizi, oportunitatea îți poate scapa
Experiențe pozitive trăiesc de fiecare dată atunci când finalizez un proiect și primesc aprecierile clienților pentru efortul depus. Experiențele negative pe care le-am avut m-au întărit și m-au ajutat să mă dezvolt. De multe ori, au fost exact lecțiile de care aveam nevoie. Deci, experiențele negative au rostul lor. Indiferent dacă ești la început de drum sau nu, trebuie să citești mereu și să studiezi lucrurile care îți pot schimba viața pe plan personal, spiritual și social. Succesul îl atragi nu îl urmărești. Prin urmare, în loc să mergi în căutarea succesului, muncește pentru dezvoltarea ta personală și succesul te va găsi pe tine. Dezvoltarea personală și stabilirea unor obiective/planuri/vise îți pot schimba viața. Visele pe care vrei să le atingi, devin magneți. Cu cât mai puternic este visul tău, cu atât mai mult acest magnet te va atrage în direcția lui și în plus, te va ajuta să treci peste tot felul de perioade dificile din viața ta. Cât despre cei indeciși, trebuie să știe faptul că indecizia trebuie eliminată deoarece este hoțul oportunităților. Dacă nu decizi într-un fel sau altul, oportunitatea îți poate scapa. Îmi aduc aminte cu drag de copilărie și de timpul petrecut împreună cu bunicii mei. Cina reprezenta momentul în care toată familia se aduna la masă și acesta era prilejul prin care toți stabileau planurile de a doua zi. Cine și ce avea de făcut. Acum realizez faptul că acest obicei care mi se părea neînsemnat atunci, avea un rol foarte important. Dacă nu ai planuri bune pentru ziua ta, ea se pierde nefăcând nimic important. Dimineața te gândești la ce ai de făcut, după-amiază te gândești la timpul care trece și la ce mai poți să faci și așa o bună parte din zi s-a dus nefiind folosită, doar din cauza faptului că nu ai luat acele decizii devreme.
Putem invinge emoțiile cu ajutorul altor emoții
Oamenii sunt ființe emoționale iar emoțiile sunt puternice pentru schimbări în viață, atât de puternice încât pot să te întărească sau să te distrugă. În opinia mea, atunci când există o lupta între logică și emoții, emoțiile câștigă întotdeauna. Totuși, putem învinge emoțiile cu ajutorul altor emoții. Spre exemplu, vreau să vorbesc în fața unei adunări de oameni dar emoțiile mă opresc și încep să îmi pun întrebări. Dacă nu o să mă placă, dacă uit tot ce trebuie să spun, dacă se vor întâmplă lucruri neprevăzute și eu nu sunt pregătită pentru ele și așa mai departe. Dacă reușești să-ți transformi emoția într-una mai bună și te gândești la faptul că poți să vorbești, că ai ceva de spus și că viața ta va devenii mai bună după ce o să faci asta, acum imaginației tale începe să-i placă și așa reușești să înlocuiești emoția distructivă cu o altă emoție care lucrează în favoarea ta.
Generația tânăra este dispusă la schimbări radicale
Suntem într-o era a globalizării și tehnologizării iar oamenii au început să înțeleagă că trebuie să obțină maximul de avantaje permise. Generația tânăra din care fac parte și eu, este mult mai flexibilă și dispusă la schimbări radicale în carieră, schimbările fiind luate ca pe niște adevărate provocări și considerate a fi un mod excelent pentru descoperirea talentelor personale. Românii sunt tot mai atrași de funcții în străinătate, ies din zona de confort și aleg dezvoltarea carierei și nu stabilitatea job-ului așa cum se întâmpla în anii precedenți. În general, oamenii pun tot mai mult preț pe echilibrul dintre viață la job și timpul personal pe care nu mai sunt dispuși să-l sacrifice așa ușor în folosul companiei.