sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
Acasă6 idei de afaceri profitabile începute cu bani puțini

6 idei de afaceri profitabile începute cu bani puțini

Cu toții ne dorim o stabilitate financiară, care să nu fie condiționată de o sumă lunară, iar acest lucru poate să devină posibil în momentul în care ne facem curaj să pătrundem în lumea antreprenorială și să ne testăm limitele. Uneori acest lucru poate fi realizat chiar prin modalități simple și mai mult de atât, cu o contribuție financiară destul de mică.
Motivația și încrederea sunt necesare, trebuie să credem că orice este posibil, iar cea mai bună metodă de a face asta este să privim către cei care au realizat „imposibilul”.

Vă prezentăm șase idei de afaceri profitabile inspirate după povești reale de succes:

1. Afacerile online

După ce a lucrat ca CEO pentru o companie din industria farmaceutică, Doru Catană a decis să facă marele pas spre o afacere online. Nu este vorba despre blogging, ci despre un site de tip ”cash back”, prin care cei care fac cumpărături online primesc înapoi o anumită sumă, pe care o împart cu site-ul intermediar condus de Doru.
O idee care merge în străinătate și care începe să funcționeze și la noi.

2. Coaching-ul în fitness

O tânără din Canada a ales acestă cale, reușind să facă o afacere de succes, totul online.
Cheltuielile din primul an au fost de 8000 de dolari, însă dacă îți faci un site în România, cheltuielile cu siguranță vor fi mult mai mici. Iar dacă ai cunoștințele tehnice să îți faci singur site-ul, acestea vor fi minime.

Aceasta oferă posibilitatea de coaching, având un site pe care îl promovează în locurile unde cei interesați de slăbit navighează pe net, oferă consultații private cu clienții săi în materie de slăbit.

3. Ceaiul organic

Sweet LeafTea, o companie din Autin, Texas, a fost începută de Clayton Christopher cu doar 3000 de dolari. Și-a recuperat banii abia după trei ani, când a avut o creștere exponențială și a făcut 300 000 de dolari în profit.

Compania care produce ceai organic a fost, în cele din urmă, achiziționată de Nestle.

4. Produsele dietetice

Erin Baker a urmat calea succesului pornind de la o idee simplă. Prăjiturile ei dietetice au fost foarte apreciate de către cei interesați de nutriție, afacerea sa a explodat. A ajuns rapid la 100 de angajați și acum vinde aceste prăjituri în toată America.
Cele două secrete ale sale au fost o rețetă de prăjituri bună și, evident, marketing-ul.

5. Cosmeticele

Deși Tarte Cosmetics a fost înființată cu o investiție inițială de 23 000 de dolari, aceasta a ajuns să facă peste 10 milioane de dolari în venit anual.

Nemulțumită de produsele cosmetice existente pe piață, aceasta și-a inventat propriul produs și, după cum reiese din venitul înregistrat, rezultatele au fost cu mult peste așteptări.

 

6. Profit garantat cu o crescătorie de chinchilla

Alex Pădurariu a început acestă afacere de la pasiunea de a crește animale. Aceste animale despre care nu auzi foarte multe în discuțiile de zi cu zi se vând foarte bine, conform proprietarului afacerii, cu condiția să ai grijă de ele.

Cu minim 100 de exemplare, acest gen de afacere este pe profit, atâta timp cât ai la cine să le vinzi mai departe, pentru blana lor lucioasă și mătăsoasă.

Este necesar să cercetezi nișa în care intri și să afli care sunt posibilele riscuri. Înainte de a începe să crești aceste animale, trebuie să ai la cine să le vinzi. Altfel rămâi cu ele în cuști. Ar putea dura luni de zile să găsești pe cineva, timp în care vei avea costuri. Plănuiește cât mai detaliat afacerea pentru a minimiza șansele de a da faliment.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).