sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriHotelier: Touroperatorii din Polonia spun că litoralul românesc este nemaipomenit, dar nu...

Hotelier: Touroperatorii din Polonia spun că litoralul românesc este nemaipomenit, dar nu cunosc ţara

România nu a reuşit să transforme turismul într-o sursă importantă de venit în ultimii 20 de ani, ponderea acestui sector fiind la circa 1% din PIB, sub nivelul din ţări precum Albania şi Macedonia, care stau mai bine la acest capitol.

”Am avut o întâlnire cu 25 de touroperatori din Polonia, au venit să vadă litoralul, au zis că e frumos, nemaipomenit, dar problema este că nimeni nu ştie nimic despre noi. Părinţii lor au invadat litoralul românesc înainte de Revoluţie, dar copiii lor nici nu ştiu unde e România pe hartă. Şi ce fac guvernanţii?”, întreabă Nicolae Bucovală, antreprenorul care controlează complexul Steaua de Mare din Eforie Nord şi care este şi vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. El este unul dintre oamenii de afaceri care au cumpărat hoteluri construite în perioada comunistă şi care au investit în modernizarea lor.

Nicolae Bucovală a demarat lucrările de renovare la hotelul Steaua de Mare, din cadrul complexului cu acelaşi nume din Eforie Nord, care mai include şi unităţile Delfinul şi Meduza, modernizate deja cu 10 mil. euro, bani luaţi de la Banca Transilvania.

În ultimii ani pe litoralul românesc s-au mai făcut investiţii în hotelurile din Venus, unitatea de patru stele Melodia, deţinută de Luchi Georgescu, fiind modernizată cu 3,6 milioane de euro. Omul de afaceri Ioan Niculae a investit 10 mil. euro în modernizarea hotelului Inter din aceeaşi staţiune, clasificat la cinci stele.

Cu toate acestea, foarte multe hoteluri construite în perioada comunistă au fost lăsate într-o stare avansată de degradare. Zeci de hoteluri de pe litoralul românesc au ajuns, după privatizare, pe mâna unor privaţi, care nu au investit în confortul unităţii, dar care practică acum tarife foarte mari raportat la condiţiile oferite.

 Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).