duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăStiriHoria Manda închide compania de brokeraj Intercapital

Horia Manda închide compania de brokeraj Intercapital

Intercapital Invest, compania de brokeraj care are ca acţionar semnificativ pe Horia Manda, se va retrage de pe piaţa de capital din România după două decenii de activitate întrucât acţionarii vor să se concentreze spre alte interese de afaceri. Intercapital îşi va transfera clienţii la Tradeville.

Horia Manda este şeful fondului de investiţii Axxes Capital şi are 35,6% din Intercapital, urmat de John Klipper cu 23,7%, un alt manager al Axxes Capital, iar Eugen Voicu, fondatorul şi pre­şedintele societăţii de admi­nistrare a investiţiilor Cert­invest, are 23,2%.

Cei trei deţin 82,5% din Inter­capital, iar, potrivit unui comunicat, ei vor să se concentreze pe alte interese de business.

Este posibil ca un factor care să îi fi determinat pe acţionarii principali să închidă Intercapital, companie înfiinţată în 1995 ca membru fondator al bursei româneşti, să fie faptul că în ultimii şase ani compania a strâns pierderi de 6 mil. lei, fiind de altfel pe minus în fiecare an, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, scrie ZF.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.