vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriGuvernul reduce TVA-ul pentru servicii agricole, seminţe, pesticide şi îngrăşăminte la 9%

Guvernul reduce TVA-ul pentru servicii agricole, seminţe, pesticide şi îngrăşăminte la 9%

"TVA-ul pentru lucrări agricole, pentru livrarea unor in-put-uri necesare pentru producţia agricolă, cum ar fi seminţe, îngrăşăminte, pesticide şi alte produse necesare însămânţării sau cultivării plantelor în agricultură, dar şi pentru prestarea de servicii specifice lucrărilor agricole şi întreţinerii lucrărilor agricole(…) scade de la 20 la 9%", a anunţat Dacian Cioloş, marţi, la începutul şedinţei Executivului.

În opinia sa, această măsură va stimula efectuarea de servicii de calitate şi va creşte productivitatea, dar va scoate de la "negru" anumite prestaţii din domeniul agricol.

"Sper ca această măsură să se repercuteze pozitiv şi asupra preţurilor pe care furnizorul de in-put-uri în agricultură le vor propune agricultorilor sau altfel spus ne aşteptăm să vedem această reducere a TVA reflectată şi în preţul pe care furnizorii de seminţe, de îngrăşăminte, de produse de întreţinere a culturilor agricole le vor propune agricultorilor", a spus prim-ministrul.

El le-a cerut ministrului Agriculturii şi celui de Finanţe să monitorizeze evoluţia preţurilor în urma adoptării reducerii TVA şi să facă public diferenţa.

"Sunt convins că şi agricultorii la rândul lor vor face acest lucru pentru că este în interesul tuturor, şi al furniozorilor de in-put-uri, dar şi al agricultorilor şi al economiei din România să avem o agricultură mai performantă", a afirmat premierul.

 

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

 


 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).