vineri, martie 1, 2024
spot_img
AcasăStiriGuvernul polonez renunta la initiativa de a interzice avortul

Guvernul polonez renunta la initiativa de a interzice avortul

Propunerea de a interzice total avorturile nu va fi implementata in Polonia, declara Jaroslaw Gowin, ministrul Stiintei si Educatiei. Acesta a declarat ca protestele vehemente si tarile care au sustinut cauza femeilor din Polonia, i-au facut pe politicieni sa-si reconsidere pozitia.

Partidul conservator, care se află la conducerea Poloniei, va retrage cel mai probabil susţinerea propunerii nepopulare de a interzice total avortul, chiar şi în cazul violurilor, incesturilor sau atunci când viaţa mamei se află în pericol, informează The Guardian. 

La momentul actual, Polonia are una dintre cele mai aspre legi privind avorturile, acestea fiind incriminate prin lege. Singurele instante in care intreruperea de sarcina este permisa sunt cazurile de incest, viol, malformatii grave sau in care viata mamei este pusa in pericol. Femeile apeleaza des la avort in Germania, ori la comandarea unor pastille care produc avortul.

Initiativa controversata a fost luata de o organizatie care a strans 450.000 de semnaturi in favoarea legii respective. Mai mult, propunerea este sustinuta si de Biserica Catolica. In cadrul acestei legi, femeile care apeleaza la o astfel de procedura, precum si medicul care o practica, risca pana la cinci ani de inchisoare.

Aproape 100.000 de persoane imbracate in negru au iesit in strada luni, intr-un mars intitulat "czarny protest" (protestul negru). Unele femei au recurs chiar si la greva.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.