sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessGrupul LIBERTY Steel a anunțat un nou Consiliu de Administrație

Grupul LIBERTY Steel a anunțat un nou Consiliu de Administrație

Grupul LIBERTY Steel anunță astăzi formarea unui nou Consiliu de Administrație, pe măsură ce  își consolidează companiile la nivel mondial. Consiliul va supraveghea strategia și investițiile grupului, inclusiv obiectivul acestuia de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, până în 2030.

Grupul, cu sediul la Londra, va fi prezidat de Sanjeev Gupta, alături de directori aleși atât din familia de companii ale Alianței G.F.G. cât și din afara acesteia, cu directori neexecutivi independenți, care vor aduce în cadrul grupului expertiză externă.

Board-ul va avea ca obiectiv imediat depășirea “furtunii economice” generate de criza COVID-19 și asigurarea unei bune pregătiri a afacerii pentru redresarea acesteia la momentul oportun.

Președintele Executiv, Sanjeev Gupta, a declarat: “Acesta este un pas important în finalizarea  consolidării unităților siderurgice din cadrul Alianței G.F.G. în Grupul LIBERTY Steel. Sunt mândru de echipa de conducere pe care am format-o și care, de asemenea, cuprinde unele dintre cele mai experimentate nume din metalurgia mondială. Consiliul de Administrație al Grupului LIBERTY Steel va avea ca obiectiv imediat gestionarea impactului provocat de COVID-19 asupra oamenilor, operațiunilor și clienților noștri, precum și asigurarea faptului că grupul este bine pregătit pentru redresare, atunci când va sosi momentul oportun.”

Directorul de Operațiuni al Grupului LIBERTY Steel va fi Arnaud de Weert care, până de curând, a fost Director Executiv al ALVANCE Aluminium. Directorul Financiar al Grupului rămâne V. Ashok, care s-a alăturat LIBERTY Steel în 2019.

Doi președinți regionali vor supraveghea operațiunile internaționale. Pentru supravegherea operațiunilor din Australia și S.U.A. va fi responsabil Daksesh Patel care, în paralel, are și rolul de Director General și Executiv al InfraBuild din Australia.

Între timp, Roland Junck, o personalitate deosebit de experimentată din industria oțelului , va coordona societățile LIBERTY Steel din Marea Britanie și Europa continentală. Printre funcțiile anterioare ale domnului Junck se numără și cel de Director General al Grupului ArcelorMittal și Președinte al Consiliului de Administrație al British Steel.

Roland Junck

LIBERTY Steel Group numește, de asemenea, doi directori neexecutivi independenți, pentru a putea funcționa în conformitate cu cele mai bune practici intenaționale de guvernanță corporatistă. Omul de afaceri australian și veteran în industria siderurgică, Ray Horsburgh AM, se va alătura Consiliului de Administrație ca Director Neexecutiv Independent, împreună cu Paul Struijk, un specialist cu o vastă experiență globală în resurse naturale și minerit.

Sanjeev Gupta a declarat: “Sunt încântat că Dak Patel a acceptat să preia responsabilități suplimentare, în afara rolului său de Director General și Executiv al InfraBuild. Și – nu în ultimul rând – suntem încântați să-l salutăm pe Roland Junck, un om cu greutate în industria oțelului, ale cărui expertiză și experiență vor fi de neprețuit. Împreună cu noii noștri directori neexecutivi independenți, Ray Horsburgh AM și Paul Struijck, formăm un Board care ne va ajuta să ne propulsăm afacerea.”

Întregul Consiliu va fi format din:

  • Sanjeev Gupta, Președinte Executiv și Director General, LIBERTY Steel Group
  • V Ashok, Director Financiar, LIBERTY Steel Group
  • Arnaud de Weert, Director de Operațiuni, LIBERTY Steel Group
  • Roland Junck, Președinte și Director General interimar, LIBERTY Steel Europa & Marea Britanie
  • Dak Patel, Președinte, LIBERTY Steel Australia & S.U.A.
  • Ray Horsburgh AM, Director Neexecutiv Independent
  • Paul Struijk, Director Neexecutiv Independent
Liberty Galați

LIBERTY Steel Group Board   

Ca parte a noii structuri de management, Greg Jones, este numit Director General al LIBERTY Steel S.U.A.  Timp de 13 ani,  Greg a fost alături de LIBERTY Steel și de societățile predecesoare din Australia, ocupând funcții înalte în domeniile financiar și comercial, cea mai recentă funcție fiind de Director General al InfraBuild Wire, unde a supervizat rezultatele excelente ale afacerii. Greg se va muta în S.U.A., împreună cu familia sa, pentru a prelua noua funcție.    

Consolidarea Grupului LIBERTY Steel va fi încorporată în Singapore iar sfârșitul exercițiului financiar va fi la data de 31 martie 2020, pentru a se asigura faptul că primul său set de rezultate financiare consolidate reflectă o performanță normalizată, având în vedere criza COVID-19. Baker Tilly International este auditorul desemnat pentru LIBERTY Steel Group.  

Grupul nou format, LIBERTY Steel, este în prezent al 8-lea grup siderurgic ca mărime, din afara Chinei, având 30.000 de angajați și operațiuni în Marea Britanie, Europa, S.U.A. și Australia. 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).