vineri, martie 1, 2024
spot_img
AcasăStiriGrupul japonez Nidec a finalizat preluarea ANA IMEP, care devine Nidec Motor...

Grupul japonez Nidec a finalizat preluarea ANA IMEP, care devine Nidec Motor Corporation Romania

“ANA IMEP finalizează astăzi o tranzacţie fundamentală pentru viitorul său ca jucător pe piaţa globală a producătorilor de motoare electrice. După 20 de ani, suntem mândri de ceea ce am realizat şi deosebit de fericiţi că am asigurat un viitor puternic pentru companie, dar şi pentru întreaga economie locală. Această tranzacţie va deveni un punct de reper şi pentru comunitatea locală din Piteşti care va beneficia de noi locuri de muncă şi de perspective profesionale de interes pentru tinerii absolvenţi din oraş şi din localităţile învecinate. Nu în ultimul rând, tranzacţia vine ca o recunoaştere a excelenţei profesioniştilor din cadrul ANA IMEP şi a activităţii lor de-a lungul timpului”, spun reprezentanţii managementului companiei.

Tranzacţia a vizat un pachet de 94.8% din acţiunile ANA IMEP, în urma ei compania din Piteşti devenind o subsidiară a grupului nipon. În contextul acestei strategii de dezvoltare, ANA IMEP devine o parte componentă importantă din divizia de Motoare pentru Aparaturi Electrocasnice, Comerciale şi Industriale din cadrul Nidec Corporation.

Compania are 288 de angajaţi şi vânzări de 14,8 milioane euro anul trecut. Grupul Nidec intenţionează să facă investiţii substanţiale în vederea creşterii capacităţii de producţie actuale a fabricii. În plus, Nidec intenţionează să dezvolte IMEP şi ca centru de inginerie şi de servicii centralizate, furnizând astfel produse şi servicii cu valoare adăugată mai mare pentru întregul grup.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: wefbuyersguide.wef.org

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.