luni, martie 4, 2024
spot_img
AcasăStiriGoogle lanseaza functia “fact check”, pentru a distinge realitatea de fictiune

Google lanseaza functia “fact check”, pentru a distinge realitatea de fictiune

Google introduce o noua functie utila pentru cititori. “Fact check” ataseaza o eticheta alaturi de stiri si confirma ca informatia a fost verificata si este veridica.

Compania anunta ca noua functie va aparea in Google News si „va pune in lumina eforturile sale de a distinge faptele de fictiune”.

Directorul de stiri de la Google, Richard Gingras, anunta ca instrumentul ii ajuta pe cititori sa distinga informatiile adevarate de cele false. Mai mult, site-urile care au deja un serviciu de verificare a faptelor pot solicita sa fie introduse pentru a aparea in rezultatele cautarilor ca fiind verificate.

„Veti vedea articolele etichetate in story box-ul extins de pe News.google.com si in aplicatiile Google News&Weather pentru iOS și Android, incepand cu SUA si cu Regatul Unit”, a anuntat Gingras intr-o postare pe blog.

Google nu a stabilit daca este necesara verificarea faptelor dintr-o stire prin tehnica “claim reviews”. In momentul actual, compania eticheteaza articolele cu tab-uri precum “opinie” („opinion”), „legat de” („related”) sau „sursă locală” („local source”).

Procesul de verificare a informatiilor a devenit din ce in ce mai cunoscut pe parcursul ultimilor ani. Sunt peste 100 de site-uri de verificare online, printre care si Google si Reality Check, program al BBC-ului. Totusi, Google nu are posiblitatea de a verifica tot continutul din feed-ul si din rezultatele cautarilor, ceea ce inseamna ca are capacitatea atat de informa, cat si de a dezinforma.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.