duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăLife StyleGeorge R.R. Martin: „Soția mea are un personaj preferat și a amenințat...

George R.R. Martin: „Soția mea are un personaj preferat și a amenințat că mă părăsește dacă îl omor”

Autorul celebrei opere  „A Song of Ice and Fire”, care stă la baza serialului de televiziune „Game of Thrones”, a avut ultima apariţie publică din acest an, weekendul trecut, la Târgul Internaţional de Carte din Guadalajara. George R.R. Martin a răspuns câtorva întrebări puse de fani, printre care şi referitoare la finalul seriei sau la morţile care vor urma.

Evenimentul a avut un real succes, fiind sold out cu câteva zile înainte de deschiderea târgului. Mai mult, fanii au format în dreptul zonelor de acces la eveniment, mai ales în contextul în care Martin şi-a anunţat prezenţa pe blogul lui, specificând că aceasta va fi ultima apariţie publică din acest an.

Întrebat despre părerea sa în legătură cu finalurile fericite, Martin a spus că ele nu au avut loc în istorie şi nici nu există în viaţa reală. Ca exemplu, autorul a adus în discuţie sfârşitul convenţional al seriei „Stăpânul Inelelor”.

„Nu pot spune cum se va încheia, dar pot spune că va fi probabil un sfârșit dulce-amărui” mai degrabă decât unul fericit”, a declarat autorul.

O altă întrebare a fost referitoare la următoarele morţi din serial. George R.R. Martin este cunoscut pentru morţile subite ale personajelor preferate de fani. Totuşi, a admis glumind că toate au o limită.

„Soția mea are un personaj preferat și a amenințat că mă părăsește dacă îl omor”. – a adăugat Martin. Autorul nu a lăsat însă să se înțeleagă care este acesta.

Referitor la calităţile de conducător ale personajelor sale, George R.R. Martin a spus că cel mai bun conducător în viaţa reală ar fi Tyrion Lannister. „Nu ar fi neapărat un lider iubit, dar ar avea intelectul necesar pentru asta (…) și nu ar fi naiv”.

A numit-o şi pe Daenerys, dar numai în contextul în care şi-ar aduce dragonii. Mai mult, cunoscut ca fiind un susţinător al lui Hillary Clinton, scriitorul a specificat că rezultatele „alegerilor din Statele Unite ar fi fost foarte diferite dacă Hillary ar fi avut dragoni”.

Cea mai arzătoare întrebare a fost legată de cea de-a şasea carte, „The winds of winter”. Martin a admis că este un scriitor lent şi că ritmul său din 1996 era de o carte pe an.

„Cu cât îmbătrânesc, cu atât scriu mai încet”, a admis el.

În august anul trecut, autorul a declarat că vor exista anumite diferenţe între serial şi carte, în special pentru că filmările pentru serial avansează mai repede decât scrierea lui.

Este bine-cunoscut deja faptul că vor fi şapte volume, însă nimeni nu ştie încă data de lansare a ultimelor două cărţi.

Serialul „Game of Thrones” nu va mai începe în luna aprilie, cum ne-am obişnuit cu toţii, ci în vară. Spre deosebire de celelalte sezoane şi spre dezamăgirea fanilor, acesta va avea doar 7 episoade, cu trei mai puţine decât celelalte şase.

Sezonul 6 din „Game of Thrones” a doborât recordurile de audiență ale HBO înregistrând o medie de 23 de milioane de telespectatori pe episod. Acest sezon a primit și nu mai puțin de 23 de nominalizări la premiile Emmy câștigând câștigând 12 premii Emmy într-un singur an, inclusiv la categoria „cel mai bun serial — dramă”.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.