sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăFonduri suplimentate pentru Prima casa, insa creditele sunt deja “date”

Fonduri suplimentate pentru Prima casa, insa creditele sunt deja “date”

15 banci – respectiv  Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen şi Unicredit – primesc luni noi fonduri pentru acordarea de imprumuturi prin programul guvernamental Prima casa.

Hotararea privind suplimentarea cu 500 de  milioane de lei a plafonului total de garantii a fost adoptata de Guvern in timpul sedintei de pe 28 septembrie. Potrivit Ministerului de Finante insa, fondurile vor fi folosite pentru a acoperi solicitarile de acordare a unei finantari garantate in cadrul programului. Aceste finantari se afla in diverse etape de aprobare sau pre-aprobare in cadrul bancilor.

In conditiile in care o ipoteca Prima casa ajunge in medie la 50.000 de euro, circa 4.500 de romani pot beneficia de suplimentarea fondurilor.

Plafonul de garantii al programului Prima casa a mai fost suplimentat o data, in luna mai, cu 500 de milioane. In urma celei de-a doua suplimentari, plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi nu mai mic de 2,69 de miliarde de lei in acest an.

Programul Prima casa a ajutat 200.000 de romani care si-au luat locuinte prin intermediul programului din 2009 pana in iulie 2016. Suma pe care o cumuleaza toate imprumuturile se ridica pana la 16,7 miliarde de lei.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).