vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriFinanțări pentru firmele exportatoare

Finanțări pentru firmele exportatoare

Firmele care produc bunuri pentru export pot beneficia de trei tipuri de scheme de ajutor de minimis prin care oamenii de afaceri îşi pot promova activitatea la târguri internaţionale şi îşi pot acoperi cheltuielile necesare pentru studii de piaţă şi pe produse.

Ajutoarele de minimis pentru promovarea exporturilor au fost discutate recent, în şedinţă de guvern, şi se vor derula până la 31 decembrie 2018, urmând să atragă peste 4.000 de beneficiari. Prin aceste scheme de finanţare, Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri propune acoperirea costurilor de participare la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni economice organizate în străinătate, precum şi a costurilor aferente studiilor de piaţă şi pe produse. Schemele de ajutor propuse vor susţine acţiunile din Programul de promovare a exportului şi constau în acordarea de granturi pentru acoperirea cheltuielilor declarate eligibile. Iată direcţiile de sprijin şi bugetele avute în vedere de către Guvern:
1. Schema de ajutor de minimis intitulată „Participarea operatorilor economici la târguri şi expoziţii internaţionale organizate în străinătate” are o valoare maximă a bugetului de 113,27 milioane de lei;
2. Schema de ajutor de minimis intitulată „Organizarea de misiuni economice în străinătate” are o valoare maximă a bugetului de 4,2 milioane de lei;
3. Schema de ajutor de minimis intitulată „Realizarea de studii de piaţă şi pe produse” are o valoare maximă a bugetului de 0,8 milioane de lei.
Implementarea schemelor de ajutor de minimis pentru acţiunile din cadrul Programului de promovare a exportului are rolul de a contribui la creşterea exporturilor româneşti, dar şi la diversificarea structurii geografice şi sectoriale a acestora. Sistemul de susţinere şi promovare a exportului este finanţat de la bugetul de stat, astfel că firmele care intră în acest program de sprijin economic nu trebuie să restituie ajutorul de minimis. Promovarea la nivel naţional a schemelor de ajutor de minimis pentru acţiunile din cadrul Programului de promovare a exportului se va face prin ordinul ministrului Economiei, actul normativ urmând a fi publicat pe site-ul ministerului, http://www.minind.ro/, sectiunea Transparenţă decizională.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).