sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăFacebook si Twitter au oprit accesul politiei americane la monitarizarea utilizatorilor

Facebook si Twitter au oprit accesul politiei americane la monitarizarea utilizatorilor

Politia Americana se foloseste de o aplicatie creata de o companie pentru a monitoriza postarile utilizatorilor retelelelor de socializare, in special a protestatarilor. Potrivit American Civil Liberties Union, Facebook si Twitter au oprit accesul softului la platformele lor.

Compania Geofeedia a colectat si a analizat datele a aproximativ 500 de utilizatori de pe Facebook, Twitter si Instagram pentru politia americana. In timpul protestelor de la Baltimore si Ferguson, agentiile federale pentru aplicarea legii si politia americana au folosit aplicatia pentru a monitoriza comportamentul nepotrivit al politistilor.

”Pentru că Geofeedia a obținut acces la Twitter, Facebook și Instagram în calitate de dezvoltator a putut accesa un flux de date de o manieră automată contrar termenilor de folosire a serviciului”, a menționat avocatul ACLU, Matt Cagle, într-o postare pe blogul asociației.

Retelele de socializare au considerat ca acest tip de furnizare de informatii este impotriva contractului semnat de acestea cu Geofeedia.

Dezvoltatorul API a analizat posturile publice de pe Instagram si a avut acces la o baza de date Twitter, fara insa a putea accesa posturile de tip tweet. In cazul Facebook, acestia au avut acces la postarile publice referitoare la topici discutate, evenimente si locatii specifice ale utilizatorilor.

Facebook a oprit accesul inca din luna septembrie, iar Twitter a anuntat ca respectiva companie nu mai are acces la baza de date in momentul in care ACLU a facut postarea de pe blog.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).