Fac parte din generația tânără de antreprenori și pentru mine să generez un impact pozitiv în comunitate a fost motivul pentru care am devenit ANTREPRENOR. Este adevărat, am căutat formula potrivită mie și am ajuns la antreprenoriat social. Tinerii de astăzi sunt la fel de preocupați de a crea un impact pozitiv asupra lumii în timp ce fac bani. Un studiu arată că 94% dintre tineri doresc să-și folosească abilitățile pentru a ajuta o cauză.
În acest context, antreprenoriatul social reprezintă formula de succes, combinând capitalismul cu o mentalitate de do-gooder. Am fost întrebată de multe ori: „ De ce antreprenoriat social?”; “ CUM și CÂND știm că trebuie să facem antreprenoriat social?”.
3 motive pentru care să începi un business social:
- Te conectează la scopul vieții tale
Da, știu, nu suntem Dalai Lama și că e prea multă filozofie aici. Dar la final de zi, suntem în căutarea fericirii. Toate deciziile noastre sunt luate pentru a evita durerea și a aduce plăcerea/fericirea în viața noastră. Corect? Deci dacă nu faci ceea ce îți place, nu te vei simți împlinit la final de zi.
EBW.Business este o patformă cu impact social. EBW crează oportunități de business la nivel internațional și de asemenea crează o cultură antreprenorială în România. Compania a facilitat peste 200 de evenimente de business naționale și internaționale și a adus împreună peste 10.000 de antreprenori în concepte de business networking, mastermind board, media kit, platformă online și parteneriate valoroase la nivel înalt pentru antreprenori.
2. Te ține motivat
Techir, brandul de produse cosmetice care valorifică resursele natural ale lacului Techirghiol, are un succes enorm ca start-up.
Oana Stan, fondatoarea Techir, a decis să construiască compania pe trei piloni cheie: să creeze alături de oameni incredibili, să creeze produse naturale de calitate în România și să lupte pt o cauză cu impact: valorificarea resurselor naturale autohtone și încurajarea brandurilor românești.
Mai mult decât atât, Oana Stan, promovează prin Techir orașul spa Techirghiol. Deci iată dublă motivatie când mergi către antreprenoriat social.
3. Te ajută să-i ajuți pe ceilalți să-și descopere scopul vieții
Eduperformance.ro un proiect marca Ioana Arsenie, are misiunea de a contribui la dezvoltarea optimă a copiilor, oferind părinților instrumente inovative. Valorile acestui proiect sunt: Creativitate, Inovație, Curiozitate
Și, de asemenea, pentru că atunci când faci bine tot Universul te susține. Antreprenoriatul social este ceea ce consumatorii de astăzi caută. De la produse hand made din Cambodgia, India sau Peru, la comerț online pentru că avem o piață online la nivel mondial, la inovație în sănătate sau educație, consumatorii susțin antreprenoriatul social .
În plus antreprenoratul social susține familiile și comunitățile locale.
Dacă și tu ai un proiect de antreprenoriat social, scrie-mi, vreau să te cunosc, personal! Hai să vedem câte proiecte de antreprenoriat social avem în România!
Bianca Tudor de la EBW, un proiect de antreprenoriat social 100%