Topul 100 of The Best Chefs in the World (ediția 2017) este creat pe baza unui sondaj în rândul maeștrilor bucătari decorați cu două sau trei stele Michelin, potrivit revistei Le Chef.
Pe primul loc se află Chef Alain Passard și al său restaurant L’Arpege, din Paris, urmat de Martin Berasategui și de Pierre Gagnaire.
Analizând Top 10, nu putem să nu observăm că cei mai mulți bucătari de top sunt francezi. Acest lucru este valabil și dacă am analiza întregul top.
1. Alain Passard – L’Arpège (Paris, Franța)
2. Martin Berasategui – Restaurant Martin Berasategui (Lasarte Oria, Spania)
3. Pierre Gagnaire – Restaurant Pierre Gagnaire (Paris, Franța)
4. Michel Bras – Le Suquet (Laguiole, Franța)
5. Seiji Yamamoto – Nihonryori Ryugin (Tokyo, Japonia)
6. Éric Frechon – Épicure (Paris, Franța)
7. Jonnie Boer – De Librije (Zwolle, Olanda)
8. René Redzepi – Noma (Copenhaga, Danemarca)
9. Emmanuel Renaut – Flocons de Sel (Megève, Franța)
10. Joan Roca – El Celler de Can Roca (Girona, Spania)