vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriDrumuri mai bune în România datorită acestei aplicații

Drumuri mai bune în România datorită acestei aplicații

 La Universitatea  Dunărea de Jos din Galați s-a lansat o aplicație utilă pentru drumurile din România. Datorită acestei aplicații, SmartRoadSense, disponibilă pe smartphone, starea tehnică a drumurilor va fi măsurată pentru a se găsi soluții de remediere a ceea ce este defect.

Zece cercetători de la Universitatea de Studii din Urbino, Italia au muncit timp de 4 ani pentru a realiza SmartRoadSense. Deși nu este unica aplicație destinată drumurilor, partea sa inovatoare este faptul că ea înregistrează singură existenţa denivelării, în timp ce altele doar le semnalizează. Ea va dispune de  o harta online cu problemele de infrastructură, informațiile nu doar că se vor actualiza la fiecare 6 ore, dar vor fi și gratuite.

Conform profesorului Alessandro Bogliolo, de la Universitatea de Studii din Urbino, aplicația poate fi lăsată deschisă pe smartphone în timp ce va deplasați cu mașina. Datele pe care SmartRoadSense le va colecta, vor fi anonime și adunate într-un server pentru a fi calculate şi studiate pentru a îmbunătăţi infrastructura şoselelor.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).