vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăSpecial GuestDisciplina în antreprenoriat

Disciplina în antreprenoriat

“You either pay the price of DISCIPLINE or the price of REGRETGerard O Donovan CEO Noble Manhattan Coaching & The Alpha Group, primul meu mentor.”

Așa mi-am început o postare pe Facebook & LinkedIN, săptămâna aceasta, o postare care a atins cel mai mare număr de vizualizări din ultima perioadă. Ce este drept, disciplina este cuvântul cheie în opinia mea pentru oricine are success în activitatea sa, fie el atlet, pictor, antreprenor, grădinar sau mecanic. Dacă nu ai disciplina de a finaliza un plan, poți avea 10.000 de idei sclipitoare, execuția face diferența între un vis și un vis devenit realitate. Mai este un cuvânt cheie în a atinge succesul, mă refer aici la perseverența. De ce disciplină și perseverență? Iată pe un scurt exemplu: la 26 ani începeam după 7 ani de corporații, de la zero, un business în antreprenoriat social. 5 ani mai târziu, 31 de ani, sunt fondator #EBW acest proiect de antreprenoriat social care a fost ales ca bună practică pe regiunea Dunării pentru crearea unei rețele de femei antreprenor la nivel internațional. Suntem 11.000 de femei antreprenor în EBW și Elite Business Club este în București, Constanta, Cluj, Sibiu, Timișoara, Londra, Lisabona, Roma.

 Feedback-ul primit la 26 ani, a fost: Nu se poate, ești prea tânără – Nu ești o persoană cunoscută – Nu ai suficientă experiență – Nu ai bani, nu ai pile – Nu vei rezista în primii 3 ani când este f greu – Nu vei putea vreodată să faci femeile să lucreze împreună – Nu vei putea crea Elite Business Club la nivel internațional

M-am întrebat eu, CE se poate? Se poate să creezi constant conținut de calitate care să aducă valoare pieței – Să inovezi, să lucrezi disciplinat – Să muncești pentru a livra indiferent de context – Să creezi o echipă unită, să formezi parteneriate – Să te dezvolți continuu – Să faci networking – Să găsești un mentor – Să folosești Social Media – Să îți creezi o rutină zilnică pentru echilibru mind and body – Să iubești procesul, viața și oamenii #YesWeCan

Autodisciplina este abilitatea de a te pune în starea de a face ceea ce ar trebui să faci, când ar trebui să o faci, indiferent dacă simți sau nu.” – Kop Kopmeyer

Motivul numărul unu pentru care ne amânăm pe noi sau acțiunile programate, de obicei cu TREBUIE poate fi rezumat în șase mici cuvinte – „Nu am chef azi, poate mâine.” Ei bine, ghiciți ce? Nici eu nu am în fiecare zi chef. Nu m-am bucurat să mă trezesc la 3:53 a.m pentru a ajunge la Londra unde aveam evenimentul Elite Business Club. Nu mi-a părut ușor sau confortabil să ies la alergat în fiecare dimineață, în ultimii 11 ani. Da, iată că se fac 11 ani de când alerg în fiecare zi, pentru sănătate, echilibru minte și corp, da mai ales pentru a exersa muschiul disciplinei și al face mai puternic.Disciplina din sport, mă ajută în business.

  Iată trei pași simpli pentru a exersa DISCIPLINA:

  1. Scrieți ce ar trebui să faceți sau ce aveți de făcut
  2. Scrieți când o veți face
  3. Țineți-vă de cuvânt

Ultimul pas este cel mai important. Aproape nimic nu ne doare mai mult decât să fim mințiți. Dorim, chiar solicităm, onestitatea în relațiile cu ceilalți. Și cum ar fi să începi chiar cu tine.

Mai mult decât atât este important să îți construiești un ritual dimineața pentru a te pune în starea de a face lucruri. Ce ritual am eu dimineața?

– Journalling, meditatie, 40 de minute de alergat, toate acestea însumează 1,5 ore pentru mine dimineața, fără excepție. Dar, da mă trezesc mai devreme pentru a mă pune în starea de a fi disciplinată. Și desigur că și trezitul devreme ține tot de disciplină.

Notează care sunt beneficiile TALE dacă devii din ce în ce mai disciplinat. Nu-i așa că merită să începi acum? J

Devii disciplinat păstrându-ți cuvântul!

Bianca Tudor, antreprenor & creator disciplinat

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).