sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăRomani in LumeDin California, cu dor ...

Din California, cu dor …

 

Un om sincer, cald, o femeie puternică şi suflet de copil, ea este Patricia din San Mateo, California.Sursa foto : facebook

1. Cum este viața ta acum

Viața mea este împlinită și frumoasă și mă gândesc cu drag la familia pe care am întemeiat-o în ultimii ani. Sunt o femeie împlinită și cu doi copii minunați. Pe plan profesional, sunt în curs de a duce la bun sfârșit câteva proiecte care îmi vor oferi posibilitatea de a îmi construi un business. 

 

2.Ce iti lipseşte cel mai mult,în afară de familie si prieteni? De ce iţi este cel mai dor?
Când mă gândesc la țară, în primul rând mă gândesc la familie. Apoi, îmi aduc aminte de locurile frumoase, acele locuri pe care nu le găsești nicăieri în lume. Gustul mâncării autentice îmi lipsește enorm; chiar dacă încerci să faci o mâncare tradițională, riști ca gustul să nu fie același. Cine știe? Poate acasă gustul chiar are si sentimentul de emoție și liniște! Un alt lucru căruia îi resimt lipsa este viața socială. Posibilitatea de a ieși rapid „la un suc cu fetele” sau „la o cafea” la o terasă, nu prea există în State. Americanii au alte tabieturi, preferă să iasă în oraș la cină și nu socializează foarte mult în cursul săptămânii. Ador să fac shopping, din păcate aici nu am posibilitatea să achiziționez lucruri care să se potrivească stilului meu vestimentar. Îmi lipsesc foarte mult shopping center-urile din România și micile „buticuri”.
3. Care ar fi lucrul care te-ar face  te întorci, fără a sta pe gânduri?
 Probabil, un venit salarial pe măsura acestuia de aici care implică o viață lipsită de griji și lipsuri.
4. Pe cine/ ce ai lua cu tine, în România?
Mi-aș lua prietenii de aici și aș aduce ideea de aplicare și respectare a legii, precum și filozofia de „customer service” care se aplică aici.
 
5. De cine/ce, din România crezi ca ar fi nevoie acolo?
Mă gândesc la brand awereness, ceva ce nouă ne-a lipsit dintotdeauna deoarece nu am știut să ne vindem niciodată. Cum spune americanul „we sell ourselves short”. Cred că am putea comercializa/face cunoscută mâncarea tradițională, ia tradițională, vinurile, turismul. Din păcate, cred că lista poate continua.
6. Simți  te ai schimbat de când trăiești în afară țării?Cum anume te-a schimbat viaţa acolo ?

Cu siguranță m-am schimbat. Am înaintat în vârstă, sunt o mamă responsabilă și devotată, dar am învățat să am și așteptări si să vreau să fiu respectată. Nu mai pot tolera nesimțirea si nu pot trece cu vederea anumite lucruri care în România continuă să se întâmple doar pe premisa „lasă că merge și așa..” Sunt mai activă în viața politică, îmi exercit dreptul de a vota, sunt mai deschisă la minte și mai tolerantă.
7. .Ce iţi place acolo şi ce ţi s-ar părea super dacă               s-ar pune îpractică şi în România?
Trebuie să conștientizăm că este nevoie de o schimbare de mentalitate. Nu știu dacă trebuie adus ceva, vreun model anume. Dar, cu siguranță, schimbarea trebuie să înceapă cu noi.

8.Cum de ai ajuns acolo?

Am venit în State deoarece m-am îndrăgostit și mi-am urmat inima. 

 

 

Facebook

Articolul precedent
Articolul următor
ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).