duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăBusinessDespre Andrei și Mircea Rusu, pantofi PaPrezzo și trecerea de la intermediere...

Despre Andrei și Mircea Rusu, pantofi PaPrezzo și trecerea de la intermediere la producție.

Andrei și Mircea Rusu sunt tinerii antreprenori care dețin firma PaPrezzo. Dornici de nou și încrezători în forțele lor, au început un drum necunoscut în ceea ce privește creare încălțămintei, întâlnind în drumul lor obstacole care le-au îngreunat parcursul. Din povestea lor de succes putem reține și trecerea de la intermediere la producție drept soluție pentru antreprenorii.

Din anul 2015 Andrei și Mircea dețin propriul atelier de creație, unde confecționează încălțăminte la comandă, după dimensiunile tălpii piciorului și preferințele clientului. Andrei se ocupă de croit și finisat încălțămintea, iar Mircea se ocupă de trasul fețelor pe calapod, precum și de procesul de tălpuire. În ceea ce privește funcționarea firmei, Andrei este cel care se ocupă de partea financiară, pe când Mircea este cel care ține legătura cu colaboratorii.

Totul a început când Andrei a terminat facultatea și își căuta o anume pereche de pantofi, pe care nu o găseam nicăieri. Era vorba despre un pantof elegant, negru cu alb, în stilul anilor ’50. Unul dintre colegii de facultate i-a recomandat un pantofar care a și reușit să îi creeze perechea dorită. După banchet, la sfatul mamei sale, a postat modelul de pantofi pe un site de anunțuri și comenzile nu au încetat să apară. După o perioadă de trei ani și câteva luni în care Andrei a fost intermediar, a decis să deschidă împreună cu fratele său atelierul în care astăzi iau viață produsele PaPrezzo.

C&B: Care erau viziunile voastre în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Andrei Rusu: „De mic copil mi-am dorit să am propria afacere și să pot fi independent din acest punct de vedere. Îmi amintesc că încă din copilărie făceam diferite activități prin care reușeam să-mi câștig proprii bănuți de cheltuială. Diferența dintre atunci și acum este experiența pe am acumulat-o și modul de gândire pe care l-am dezvoltat datorită experiențelor prin care am trecut. Viziunea mea a rămas aceeași și acum: să dețin propriile business-uri pe care să le dezvolt continuu.”

Mircea Rusu: „Eram atras de mic de orice fel de activitate care te forța cumva să fii creativ și descurcăreț. Îmi plăcea să caut soluții și să rezolv orice fel de problemă. Acum, îmi doresc să ajung cu produsele PaPrezzo la cel puțin 100.000 de oameni, să-i ajut să înțeleagă ce înseamnă un pantof făcut pe comandă și să găsesc soluții și pentru cele mai sofisticate gusturi și nevoi ale clienților.”

Andrei (foto stânga) și Mircea Rusu analizează produsele PaPrezzo
Andrei (foto stânga) și Mircea Rusu analizează produsele PaPrezzo

Au avut parte de multe experiențe. Unele Negative, altele Pozitive. Am ales să etalam două din cele aflate de la tinerii antreprenori, câte una pentru fiecare categorie.

Negativă: În iarna anului din 2015 Andrei și Mircea au întâmpinat una dintre cele mai serioase probleme, care au afectat activitatea firmei. Din cauza frigului, soluția cu care lipeau tălpile s-a stricat, însă acest fapt l-au remarcat doar după ce li s-au întors în atelier o mulțime de perechi de încălțăminte care au trebuit refăcute.

Pozitivă: Experiențele pozitive au loc de fiecare dată când clienții le trimit poze cu ei, încălțați cu pantofii PaPrezzo, debordând de încredere și satisfăcuți de ceea ce am reușit echipa PaPrezzo să le creeze.

C&B: Încercați câte un sfat pentru cei aflați la început sau indeciși?

Andrei Rusu: „Să nu renunțe la ceea ce își doresc să facă și să nu se dea înlături din fața obstacolelor, chiar dacă nimeni nu crede în ei și nu le acordă nici o șansă.”

Mircea Rusu: „Este important să nu renunțe la visul lor, oricât de greu ar fi.”

Andrei și Mircea Rusu au privit mereu societatea drept locul în care și prin care se pot dezvolta și își pot atinge obiectivele. Se străduiesc continuu să vadă care sunt condițiile actuale și cum pot face să profite de fiecare oportunitate. Niciodată nu le-a plăcut să se plângă de sistemul din România sau să îi învinovățească pe alții pentru mediul economic al țării.  Cei doi tineri antreprenori consideră că afacerile sunt mijloacele prin care ei pot ajunge unde își doresc,  atâta timp cât se dezvoltă continuu și țin pasul cu schimbările care apar frecvent.

Vă propunem să le încercăm produsele și să vedem dacă merită să-i susținem prin acest mod (să le devenim clienți și parteneri). Dacă merită, o să-i recomandăm și o să ne mândrim cu ei. Avem nevoie de astfel de exemple! Felicitări și mult succes, Andrei Rusu, Mircea Rusu și PaPrezzo!

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.