vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriDefrisarile sunt tot mai dese pe teritoriul Romaniei.

Defrisarile sunt tot mai dese pe teritoriul Romaniei.

Defrisarile care se petrec pe terioriul tarii nostre sunt ingrijoratoare, in Parcul National Semenic au disparut 24.50 de hectare de padure. Este alarmant faptul ca desi se cunoaste aceasta situatie , nu se ia nicio masura.

Presedintele GEC Nera, Corneliu Sturza afirma faptul ca “Romsilva face ce vrea acolo. Eu spun că sunt ilegale în contextul faptului că nu există un plan de management. Am cerut public Ministerului Mediului să impună acest plan, după 13 ani de zile”.

Reprezentantii Garzii Forestiere din Timisoara au aflat de aceasta situatie si au declarat faptul ca nu pot opri defrisarile din cauza faptului ca nu au un plan de management aprobat de catre Ministerul Apelor si Padurilor , ei fiind cei care se ocupa cu aceste situatii.

„Conform amenajamentului silvic, aici s-au executat lucrările propuse: tratamentul tăierilor progresive – racordare, împăduriri în completarea regenerării naturale, îngrijirea seminţişurilor şi ajutorarea regenerărilor naturale. Toate aceste lucrări au avut avizul favorabil al Administraţiei Parcului Naţional Semenic”, comunica Garda Forestiera Timisoara.

In schimb Ministerul Mediului declara ca planul de management trebuie realizat de Administratia Parcului National si aprobat la Bucuresti.

„De la înființare și până în prezent, Administrația Parcului Naţional Semenic-Cheile Carașului nu a prezentat un proiect de plan de management pentru a parcurge procedura de evaluare de mediu (…) şi pentru a fi aprobat de către autoritatea publică centrală”, arata un comunicat al Ministerului Mediului.

Drept urmare, se pare ca situatia va ramane la fel. Schimbarea de care avem nevoie nu se va produce prea curand , iar aceasta situatie va persista cu siguranta mult timp de acum incolo.

In acest an , inspectorii Garzii Forestiere au descoperit peste 3.000 de metri cubi de lemn taiat ilegal, iar valoarea acestora depaseste un milion de lei.  Defrisarile care au loc pe teritoriul tarii noastre vor avea urmari pe viitor , alunecarile de teren si cutremurele fiind tot mai prezente.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).