vineri, martie 1, 2024
spot_img
AcasăStiriDefinirea familiei traditionale: aprobata in unanimitate de Comisia juridica a Senatului

Definirea familiei traditionale: aprobata in unanimitate de Comisia juridica a Senatului

Initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei prin definirea familiei traditionale a fost aprobata in unanimitate de Comisia juridica a Senatului.

Presedintele de sedinta, Ovidiu Dontu a declarat ca o astfel de propunere poate fi revizuita la nivel national, avand in vedere deciziile Consiliului European.

 ”Practic, problema pe care o avem astazi in atentie este daca ridicam la rang constitutional o norma juridica existenta astazi in legislatia romaneasca”, a aratat Ovidiu Dontu, precizand ca prevederea privind familia ca uniune intre femeie si barbat este in Codul Civil.

”Va vorbeste un cetatean al acestei republici, tata a trei copii, trei fetite. Exista o normalitate de la care nu avem voie sa ne indepartam. Cea mai mare realizare pe care Dumnezeu a lasat-o omului este aceea de a procrea si de a se inmulti. Aceasta inmultire se face asa cum stim noi cu totii. Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar inseamna o autoritate in materie de judecata care sa stabileasca ca un cuplu, cum vreti dumneavoastra sa il numiti, sa poata sa infieze”, a afirmat Sebastian Grapa.

Senatorul a dorit sa precizeze ca Romania este un stat laic, ceea ce inseamna ca aceasta decizie de a mentiona definitia familiei traditionale in Constitutie nu este luata pe baza religioasa.

Senatorul PNL, Mariana Campeanu, a precizat ca parerea a 3 milioane si jumatate de cetateni romani nu poate fi ignorata. De asemenea, a argumentat si ca nu pot lua deciziile in locul unui copil, iar copiii crescuti in familii cu doi tati sau doua mame “cresc cu traume psihice”.

Reprezentantii ONG-ului ACCEPT, sustinatori ai comunitatii LGBT, au criticat ideea organizarii unui referendum cu aceasta tema. Una dintre reprezentantele ONG-ului a afirmat chiar ca ”a fost adoptat acest raport pentru ca este zi de salariu la Parlament”, conform Mediafax.

Initiativa urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Senatului.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.