luni, martie 4, 2024
spot_img
AcasăStiriDatorita furtunilor si a alunecarilor de teren 75 de persoane au murit...

Datorita furtunilor si a alunecarilor de teren 75 de persoane au murit in Vietnam.

Numarul persoanelor care si-au piedut viata in Vietnam este infiorator, ploile care au cazut in regiunile nordice dar si alunecarile de teren au dus la aceasta tragedie.

Pana in acest moment sunt declarate 75 de victime dintre care 25 de persoane sunt din provincia nordica Hoa Binh, 17 din provincia nordica Yen Bai, 16 din provincia centrala Thanh Hoa ,9 din provincia centrala Nghe An, 6 din provincia nordica Son La, doua din capitala Hanoi si una din provincia centrala Quang Tri. Autoritatile vietnameze se tem ca vor avea din nou loc alunecari de teren provocate de taifunul Khanun care a afectat peste 368.000 de persoane din China si care a ajuns ulterior la nivelul de furtuna tropicala.  In cazul in care ar avea loc o noua alunecare de teren numarul persoanelor decedate ar putea creste , autoritatile neputand face nimic in fata calamitatii naturii. Furtunile au provocat si alte dezastre , peste 22.000 de hectare cultivate cu orez au fost devastate si 180.000 de animale au murit sau au fost luate de ape. Casele locuitorilor au fost si ele afectate , in jur de 317 s-au prabusit si peste 34.000 de imobile au fost inundate sau avariate. Duminica, autoritatile din Hoa Binh au decretat stare de urgenta ca urmare a dezastrelor provocate de alunecarile de teren si a furtunilor.

Dupa cum se stie, in Vietnam sunt peste 10 furtuni sau taifunuri anual, pozitionarea geografica si clima ducand la aceste fenomene ale naturii. Conform unor statistici oficiale de la inceputul anului au fost ucise sau declarate disparute aproximativ 170 de persoane din cauza alunecarilor de teren.

Perioada 2000 – 2015 a fost una dezastruoasa pentru Vietnam , atunci au fost inregistrate peste 250 de inundatii si alunecari de teren in urma carora si-au piedut viata sau au fost date disparute peste 646 de persoane, dintre care 351 au fost ranite.

Aceasta situatie este una tragica, in care au de suferit persoanele care locuiesc in Vietnam si care nu au altceva de facut decat sa spere ca lucrurile sa se linisteasca si sa isi poata reface viata si gospodariile dupa ce acestea au fost afectate vizibil de cele intamplate.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.