sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriCum staţi cu sănătatea ?

Cum staţi cu sănătatea ?

 

Nu este o surpriză pentru nimeni deficitul forţei de muncă cu care se comfruntă ţara noastră, în strânsă legatură şi cu exodul medicilor din ultimii ani.

De-a lungul anilor, s-a observat de asemenea cum sectorul medicinei private a avut o creştere semnificativă.

Persoanele aflate în conducerea spitalelor private au încercat să atragă cât mai mulţi medici în toate specializările care să lucreze exclusiv în acestea.

Strategia lor va trebui însă regândită, deoarece odată cu majorările salariale oferite medicilor care lucrează în spitalele de stat, s-a observat o migrare inversă dinspre privat către locurile de muncă de stat, aşa cum spune antreprenorul Ioan Simion, într-un articol din Ziarul Financiar. Omul de afaceri deţine spitalul privat Sancofind din Câmpina, care a fost înfiinţat cu 3 ani în urmă, dintr+o parte a profitului rezultat dintr-o companie petrolieră, domeniu în care activa acesta. Cifra de afaceri a spitaluli era în creştere faţă de anul precedent, la fel şi numărul angajaţilor, însă dintre aceştia doar 22 lucrând doar în cadrul spitalului privat din judeţul Prahova.

Într-o altă clinică privată din România, găsim singurul centru unde se fac operaţii fetale deschise. În cadrul Centrului de Chirurgie Fetală, medicul chirurg care coordonează departamentul poate rezolva intrauterin diverse probleme de sănătate depistate de-a lungul procesului de monitorizare al sarcinilor, vizibile în ecografiile recomandate la anumite date ale vârstei embrionare.

Echipele cu experienţă care urmăresc evoluţiile sarcinilor includ specialişti în imagistică, neonatologi, pediatri.

Specialişti foarte buni se găsesc bineînţeles şi în sectorul de stat, inclusiv în spitale, în ţara noastră, şi ar trebui să găsim mai puţine motive de nemulţumire, încercând să scoatem în valoare partea pozitivă şi încercând, în funcţie de priceperea fiecăruia să contribuim şi să îmbunătaţim acolo unde este nevoie.

Un factor important la care ar trebui să depună eforturi semnificative ambele sectoare ar fi de recâştigare a încrederii beneficiarilor direcţi sau posibili.

Să fim cu toţii cât mai sănătoşi, acest aspect fiind primordial atât pentru medici, şi mai ales pentru pacienţi.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).