sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessCum să impresionezi în 2 secunde

Cum să impresionezi în 2 secunde

Să spunem că ai o importantă întâlnire la orizont. Te pregăteşti din timp, ai deja o impresionantă listă făcută în agendă, cu toate ideile de care te poţi ajuta. Mai mult, exersezi să răspunzi la cele mai dificile întrebări pe care le găseşti în mediul virtual. Ei bine, toate acestea se focusează pe partea de mijloc şi pe cea de final a întregului proces de bună impresie, sărind peste cea mai importantă parte: primele 2 secunde. Iar dacă nu treci cu brio de ele, intensa muncă depusă este irelevantă.

Există şi o explicaţie: În 1992, foştii cercetători de la Harvard, Nalini Ambadi şi Robert Rosenthal, au ajuns la concluzia că prima impresie este esenţială pentru succesul nostru. În experimentul lor, au cerut studenţilor să evalueze videoclipuri de 2 secunde ale profesorilor. Apoi au comparat aceste evaluări ale studenţilor cu cele făcute în urma unui întreg semestru de predare, rezultatul fiind că profesorii care au primit recenzii deloc bune sunt aceiaşi care au primit recenzii slabe şi din partea studenţilor. Iar profesorii care au fost evaluaţi ca fiind foarte buni, au primit cele mai bune recenzii şi din partea studenţilor, de asemenea.

Aşadar, limbajul corpului a dezvăluit în 2 secunde ceea ce s-a confirmat un semestru mai târziu.

Deşi acest mod de a evalua persoanele din jur este aspru judecat, întrucât nu acordăm suficient timp celor cu care interacţionăm, mulţi angajatori îl adoptă. Există şi o veste bună: dacă ratăm şansa celor două secunde, putem totuşi să îndreptăm lucrurile pentru a fi în avantajul nostru. Vom vorbi şi despre asta în articolele următoare.

Marea intrare este primul pas

Felul în care intri într-o încăpere contează foarte mult. E important să intri cu zâmbetul pe buze, fără temeri şi ezitări.

Arată că îţi deţii propriul conţinut, cu entuziasm

Cei mai buni profesori ne transmit faptul că sunt încantaţi de ceea ce ne învaţă, o fac cu entuziasm. Acelaşi lucru trebuie şi tu să faci. Pregăteşte o introducere entuziastică, nu pentru că ar conta enorm cuvintele, ci pentru că atunci când ştii ceea ce spui, te poţi concentra pe felul în care o transmiţi. În acest fel îţi faci o intrare memorabilă!

După ce au trecut cele 2 secunde, uită-te în ochii celor cărora te adresezi, făcându-Cum sa impresionezi la interviul de angajare in 2 secundei să simtă că într-adevăr li te adresezi. Nu uita (să încerci) să fii cât mai relaxat. Acum poţi strecura ideile pe care le-ai listat în agendă, întrucât te vor asculta cu un îmbucurător interes. E timpul să faci să merite prima impresie!

Succes!

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).