vineri, martie 1, 2024
spot_img
AcasăCum folosesc oamenii de stiinta platforme precum Twitter

Cum folosesc oamenii de stiinta platforme precum Twitter

Oamenii de stiinta sunt reticenti cand vine vorba de retelele de socializare, conform unui studiu efectual in Otago (Noua Zeelanda) si Miami (SUA).

Cercetatorii de la universitatile din Otago si Miami au analizat felul in care oamenii de stiinta se folosesc de retelele de socializare, in special de Twitter, si cum disemineaza informatiile descoperite de ei catre publicul larg sau catre alti oameni de stiinta.

587 de oameni de stiinta din diverse medii academice au raspuns sondajului, dintre care nu toti privesc inca retelele de socializare ca pe o alternativa pentru a-si face cunoscute lucrarile. Totusi, cei care au incercat, au gasit cateva avantaje in folosirea platformei la locul de munca.

Majoritatea oamenilor de stiinta care au incercat sa foloseasca Twitter au apreciat numarul mare si calitatea diversa a oamenilor de pe reteaua de socializare, a explicat cercetatoarea de la Universitatea din Otago, Kimberley Collins. De asemenea, mesajele scurte, timpul scurt in care informatia este distribuita si accesibilitatea informatiei au fost alte avantaje pe care acestia le-au sesizat in utilizarea platformei.

Relativ putini dintre ei au utilizat reteaua de socializare ca pe un forum, pentru a distribui cercetarile lor catre publicul larg, insa majoritatea se multumesc cu a folosi platforma pentru a comunica in mediul academic, cu alti cercetatori.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.