sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriCriza din Grecia este departe de a se fi încheiat: ”Partenerii europeni...

Criza din Grecia este departe de a se fi încheiat: ”Partenerii europeni sunt reasiguraţi de faptul că guvernul a decis să îşi înghită orgoliul şi că semnează ce li se oferă”

De la proteste de stradă, la guverne care se prăbuşesc şi la afaceri încheiate pe ultima sută de metri, Grecia s-a obişnuit să treacă din criză în criză într-un impas economic care pare să se prelungească la nesfârşit, titrează Bloomberg.

Prim-ministrul Alexis Tsipras se bazează pe faptul că odată cu cel mai recent program de bailout lucrurile vor sta diferit, după ce miniştri de finanţe din zona euro au convenit să trimită mai multe fonduri, iar BCE a anunţat că este dispusă să lase băncile să îşi sporească accesul la creditele mai ieftine.

Până şi şeful Eurogroup, Joren Dijsselbloem, faţa neînţelegerilor dintre Tsipras şi Europa de anul trecut, a spus că a fost făcut un pas important.

Multe afaceri din Grecia susţin că au atins fundul prăpastiei. Premierul Tsipras, în vârstă de 41 de ani, s-a transformat de la un prim ministru anti-austeritate la un lider ”supus” al unei ţări lovite puternic de criză.

”Partenerii europeni sunt reasiguraţi de faptul că guvernul a decis să îşi înghită orgoliul şi că semnează ce li se oferă”, a spus George Papaconstantinou, care a fost ministru de finanţe al Greciei când a izbucnit criza în 2010.

Grecia este pe cale să simtă încă o lovitură, în condiţiile în care economia nu a reuşit să facă nimic pentru a compensa scăderea economică de aproape 25%. Rata şomajului este încă peste 20%, iar reformele din piaţa muncii vor forma cea mai mare parte din programul de bailout.

 Sursa: Mediafax 

Sursa foto: Pixabay

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).