vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersCristiana Cornea, social media manager: Fii curios și curajos, indiferent de cât...

Cristiana Cornea, social media manager: Fii curios și curajos, indiferent de cât de greu poate părea!

Sunt Cristiana Cornea, băutoare înrăită de cafea, consumatoare avidă de povești, iubitoare de oameni, renăscută ca o pasăre Phoenix atunci când am pus prima oară mâna pe condei, chiar dacă acesta s-a transpus în forma unei tastaturi în ultimii ani. Tot ce am în cap scriu pe cristiacornea.ro.

A început să lipsească povestea autentică

Poziția mea în cartea de muncă este de Social Media Manager. În viața de zi cu zi, sunt strateg, storyteller, copywriter și consilier pentru brandurile pentru care lucrez. Ajut companiile să își spună povestea într-o formă simplă, naturală și autentică. Clișeic și repetat în nenumărate rânduri, noi chiar trăim într-o lume în care înmagazinăm informații la tot pasul, în orice secundă a vieții noastre. Ceea ce a început să lipsească este povestea – cea autentică, esența brand-ului, de ce s-a născut el pe lume și de ce continuă să existe.

Conving brand-ul să coboare de pe piedestal și să vină printre oameni, să îi asculte, să comunice cu ei. Social Media face această interacțiune accesibilă, iar eu sunt mediatorul dintre cei doi și tranform limbajul companiei într-unul cât mai comprehensibil pentru cei din exterior.

Această lume m-a prins, așa că am rămas

La baza carierei mele stau doi piloni: încrederea în intuiție și perseverența. Nu întotdeauna deciziile pe care le-am luat au fost atent analizate și argumentate. Din contră, multe au fost bazate pe feeling, pe ceea ce am simțit că îmi transmit business-ul, omul, locul. Și nu am dat greș niciodată. Am o ramă pe birou care spune așa: Când nu mai știi în ce direcție să mergi, urmează sufletul!

Simbioza dintre componenta afectivă și cea pragmatică e vitală. Oricât mi-aș dori eu fiu doar creativă și să zboare fluturași prin birou, e important să îți valorizezi munca, să știi să ceri ceea ce vrei, să negociezi și să te poziționezi mereu cum trebuie din primul moment (prima impresie contează, chiar dacă ne place să credem că nu suntem judgy).

Învățămintele le-am luat doar din practică. Autodidactă fiind, am prins din mers tot, am citit mult, am fost mereu conectată la persoanele cheie din industrie. Nu am ratat conferințe, workshops, interviuri și orice mi-ar fi putut oferi măcar o feliuță din tot ce înseamnă digitalul. Nu facultatea (Comunicare și Relații Publice, SNSPA) m-a pregătit pentru ce urma să fie cariera mea, dar mi-a deschis drumul, așa că nu e de neglijat.  

Am început ca junior editor la Revista Tabu, pe vremea când încă exista. Am continuat pe poziția de Content Specialist la Ghidul Miresei. După un an și jumătate în presă, am trecut în lumea publicității, perioadă în care am avut proiecte pe cont propiu, dar am lucrat și ca Junior Digital Associate în Golin, divizia de Social Media. Această lume m-a prins, așa că am rămas și voi rămâne pentru multă vreme. În prezent, ocup funcția de Social Media Manager la Sunshine Digital Communication, agenție de digital full service, și ofer consiliere în această direcție oricui are nevoie, fie că e start-up, fie că e persoana publică, fie că e multinațională.

Acestea trei m-au ajutat să cresc

Am păstrat niște lucruri din copilul Cristiana și mă bucur enorm că am făcut-o. Generozitatea, dorința de a mă conecta la oamenii din jurul meu și empatia. Acestea trei m-au ajutat să cresc sănătos, deși nu m-am învârtit mereu în cele mai sănătoase medii. Acestea trei mă ajută acum să îmi construiesc propria lume dezirabilă pentru mulți și să trăiesc în armonie cu mine și cu ceilalți.

Experiențe pozitive am în fiecare zi

Singura experiență negativă a fost la penultimul job, unde mi-a fost greu să fiu cel mai mic membru al echipei. Deși demonstrasem în toate modurile capacitățile mele, unii oameni nu puteau renunța la ego. Iar dacă aduci ego-ul cu tine într-o echipă, fii sigur că deja ai distrus-o.

Experiențe pozitive am în fiecare zi, pentru că dacă ajungi să iubești ceea ce faci, să te dedici meseriei tale, fie că ești barista, șofer de uber sau faci Social Media ca mine, există o pace în viața ta care permite lucrurilor bune să se întâmple. Mi se întâmplă foarte multe lucruri bune, fără ca măcar să le cer sau să le plănuiesc. Ele reprezintă, de fapt, rezultatul unor eforturi personale mai vechi. Perseverența, conștiinciozitatea, dorința de a ajuta, de a fi mai bună, de a da tot ce se poate în meseria mea sunt cele care m-au adus aici.

Fii curios și curajos!

Sfaturi pentru cel care vrea sa urmeze o carieră asemănătoare cu a mea? Fii tot timpul cu ochii în patru după oportunități! Întreabă, caută și fii pregătit să înveți în mod constant. Digitalul se va învăța și peste 10 ani, așa cum se învață și acum, pentru că este în continuă schimbare. Ieși din bulă, și îmbrățișează diversitatea. Îmbină tradiționalul cu tehnologia. Începe încă din timpul facultății să experimentezi pentru a afla ce ți se potrivește mai bine. Lumea publicității e vastă și sunt foarte multe de descoperit. Fii curios și curajos! Indiferent de cât de greu poate părea, poți să crești. Nu conteaza de unde vii, ce resurse ai. Contează ce idei ai, ce suflet ai și cât de bine știi să îți gestionezi viața. Contează să ai principii și o strângere fermă de mână!

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).