duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăStiriCovalact oferă dividende de aproape 5,5 milioane de lei

Covalact oferă dividende de aproape 5,5 milioane de lei

Producătorul de lactate Covalact, controlat de fondul american de investiţii SigmaBleyzer, va distribui în perioada următoare dividende în valoare de aproape 5,5 milioane de lei, reprezentând 92% din valoarea profitului net raportat anul trecut, conform unui document din Monitorul Oficial.

Restul profitului se va direcţiona către rezerva legală şi alte repartizări prevăzute de lege – scutirea de la plată a profitului reinvestit. Anul trecut, compania a revenit pe profit după cinci ani pe pierdere, producătorul raportând o cifră de afaceri de 199 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de anul precedent.

2015 a adus creştere pentru majoritatea jucătorilor din piaţa lactatelor, reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% fiind principalul motor al avansului.

Covalact are o istorie de peste 40 de ani în producţia de lactate şi a fost achiziţionată în 2007 de fondul american de investiţii SigmaBleyzer. Din grupul Covalact mai face parte şi firma Lactate Harghita, care a fost achiziţionată de fondul american un an mai târziu.

SigmaBleyzer deţine 95% din acţiunile Covalact. Clasată pe locul al şaptelea între cei mai mari procesatori de lapte din România după cifra de afaceri, compania are două unităţi de producţie a lactatelor în Sfântu Gheorghe şi Miercurea-Ciuc, conform ultimelor date.

 

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

 


 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.