luni, iulie 15, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessCosmin Vîlcu, general manager Conlan: Fără încredere, efort și nopți albe, vom...

Cosmin Vîlcu, general manager Conlan: Fără încredere, efort și nopți albe, vom rămâne mereu nesiguri pe ceea ce am ales.

Cosmin Vîlcu este un tânăr antreprenor, pasionat de călătorii și sporturi extreme. O mare parte din zi o alocă business-ului pe care îl administrează, fiind foarte atent cu clienții pentru a satisface mereu cele mai exigente pretenții. Foarte implicat și pasionat de domeniul construcțiilor, încearcă mereu să găsească soluții inovative în domeniu și să păstreze performanțele echipei la un nivel ridicat. Se ghidează mereu după celebra replică The only time <SUCCESS> comes before <WORK> is in the dictionary și își dorește să își depășească recordurile personale de fiecare dată când are ocazia. În 2018 a preluat funcția de General Manager la CONLAN S.R.L. Până în prezent s-a concentrat pe dezvoltarea și consolidarea echipei cu care a pus bazele acestui proiect. Împreună cu echipa a reușit să atingă performanțe record și să satisfacă toate cerințele și exigențele clienților. A urmat exemplul marilor companii din domeniu și a încercat întotdeauna să motiveze angajații să își dezvolte abilitățile profesionale. Consideră că un director general trebuie să înțeleagă cât mai bine sistemele și managementul proceselor aferent fiecărui departament, pentru a avea un impact pozitiv asupra afacerii și a unei dezvoltări corecte.

C&B: Cum sună povestea carierei sau afacerii dumneavoastră?

Cosmin Vîlcu: Am hotărât să fac pasul următor în carieră și să preiau businessul familiei renunțând la jobul pe care îl aveam in 2018. Activam de câțiva ani la una din cele mai mari companii de construcții din România, iar experiența șantierelor mari din sectorul industrial și civil, m-a motivat să dezvolt și să extind acest business. Lucrurile nu au fost așa cum mi le-am imaginat, cu atât mai mult că în 2020, în plină dezvoltare a companiei ne-am confruntat cu pandemia de COVID-19, dar m-am bazat mereu pe echipă și împreună am reușit, să transformăm o afacere de familie într-o companie de construcții complexă și competitivă. Acest aspect a fost confirmat de rezultatele financiare ale anului 2020 când am înregistrat o cifră de afaceri de 3.455.786 EUR, de 10 ori mai mare în comparație cu anul 2018. Am investit în tehnologia de lucru, achiziționând utilaje și echipamente de ultimă generație, punând pe primul loc calitatea serviciilor oferite clienților noștri. Astăzi, afacerea noastră se bucură de o echipă tânără și puternică care și-a confirmat experiența cu fiecare proiect finalizat cu succes. Pentru mine, acest lucru și mai ales implicarea echipei până la cele mai fine detalii este mai mult decât o motivație profesională.

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Cosmin Vîlcu:Tehnologia era complet diferită și accesul la informație destul de limitat, dar totuși consider că acest lucru a fost un avantaj. Viziune asupra unui viitor în business sau asupra unei afaceri… mai mult decât să am propriul magazin „ABC” la parterul unui bloc nu puteam să dezvolt la vremea aceea. Perspectiva pe care o aveam în școală generala sau în liceu se baza pe alegerea unei meserii care să îți ofere un trai decent și un nivel profesional ridicat.

Acum viziunea se bazează pe zeci de factori care îmi constrâng libertatea de a spera la succes fără efort și sacrificiu, iar dorința de dezvoltare aduce în prim plan perseverența. Din punctul meu de vedere oportunitatea și norocul sunt un mic procent din ceea ce definește succesul, cu toate că de cele multe ori o alegere inspirată, face diferența. 

C&B: Cum a influențat/influențează Criza Pandemică activitatea dumneavoastră și ce concluzii au rezultat?

Cosmin Vîlcu:Traversăm o perioadă dificilă în sectorul construcțiilor ca urmare a impactului pandemiei, motiv pentru care costurile proiectelor au crescut, ținând cont de scumpirile majore ale materialelor de construcții și de faptul că am investit în echipamente de protecție și implementarea măsurilor pentru prevenirea infectării angajaților. Fluxurile financiare necesare pentru plata materialelor, salariaților, subcontractanților etc. necesită o alta abordare luând in calcul potențialele riscuri datorate suspendării ori amânării unor investiții, spre exemplu, ca urmare a scăderii capacității financiare a beneficiarilor proiectelor.

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau  indeciși?

Cosmin Vîlcu: Sunt mulți tineri care își aleg domeniul de activitate influențați de factori mai puțin relevanți. Este esențial să visezi si să crezi în reușita ta, dar să nu uităm că orice început e dificil, de aceea recomand să te ghidezi, în alegerea jobului sau a unui start-up, după scopul și secretul acestuia. Noi suntem cei care definim succesul prin ceea ce facem și prin implicarea noastră în ceea ce dorim să dezvoltăm. Fără încredere, efort și nopți albe, vom rămâne mereu nesiguri pe ceea ce am ales.

C&B: Vă rugăm să oferiți o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România!

Cosmin Vîlcu: Sunt mulți antreprenori români care din dorința de a scurta timpul și să treacă repede la următorul nivel își creează un scenariu în care lucrurile se întâmplă… ieri, iar rezultatele se văd mâine. Totuși, piața din România se bucură de foarte multe afaceri de succes și oameni profesioniști care se află în spatele lor. Sunt mulți antreprenori români de succes care își desfășoară activitatea la nivel global.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).