sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessCu Cosmin Cotarcă, owner Elite Bodyguad Team, despre viață, schimbări esențiale și...

Cu Cosmin Cotarcă, owner Elite Bodyguad Team, despre viață, schimbări esențiale și sisteme de securitate

Cosmin Cotarcă este un bărbat construit și educat să nu se dea bătut niciodată, să treacă cu success peste orice, mai puțin peste principiile solide după care își ghidează viața personală cât și firma pe care o conduce – Elite Bodyguad Team. În copilărie – tinerețe era băiatul ăla cu care mama ta nu te lasă să umbli. Din fericire, a realizat la timp acest aspect și acum este în postura acelui căruia i se încredințează siguranța și securitatea afacerii și a familiei. Am fost interesați de acest subiect, dar și să-l descoperim pe ownerul companiei Elite Bodyguad Team și omul Cosmin Cotarcă.

C&B: Când ați realizat că sunteți ”băiatul ăla cu care mama ta nu te lasă să umbli” și cum v-ați schimbat?

Cosmin Cotarcă: Este o discuție foarte lungă – poate dura ore bune (n.r. râde). Totuși, o să fiu cât pot de scurt. Norocul meu a fost cititul. De mic mi-a plăcut să citesc. Devoram orice prindeam. Din fericire, în majoritatea cărților apăreau personaje și evenimente negative. Așa am realizat că nu vreau să fac parte  din acea zonă. Mă vedeam, mai repede, eroul, personajul pozitiv, cel care ajută, cel care rezolvă, cel care aduce liniște și bucurie –  cel pe care toată lumea îl felicită. Tot din cărți mi-am luat și modul prin care puteam rezolva problema. În aparență, lucrurile sunt simple: Vezi ce nu este bine și faci opusul, în exerciții multiple, parte a obiectivelor tale, până totul devine a 2-a natură. Este foarte important să înțelegem cum ne-am născut și ce ne-a influențat, pentru a avea toate răspunsurile. Sunt sigur că  mulți au realizat aceste aspect, însă nu au făcut nimic pentru a se schimba. Da, ai nevoie de putere, ai nevoie de perseverență și  trebuie să-ți dorești cu adevărat. La mine, puterea a venit din Credință. Sunt un om care consider că numai Divinitatea îți poate da forța și energia de care ai nevoie. Mai mult, cine realizează că acesta este cel mai rapid drum în luarea unei decizii, este un om tare fericit. Știu, o să mă întrebi unde a dispărut acea ”răutate”. Ei bine, o să te surprind – nu a dispărut. Mă folosesc de ea și acum, însă într-un mod constructiv și profesional – în discuția cu subalternii aflați în misiuni importante, în atitudinea față de cei care încearcă să ne afecteze clienții, etc.

Cosmin Cotarcă, alături de o parte din echipa sa – ultimele indicații înainte de deschiderea evenimentului

C&B: Pentru că vorbeați de partea profesională, spuneți-ne ceva despre compania dumneavoastră.

Cosmin Cotarcă: Am deschis societatea de pază Elite Bodyguard Team în anul 2008, bazându-mă pe cunostințele pe care le-am dobândit de-a lungul versatilei mele cariere profesionale. Am început cu 4 agenți de securitate, inclusiv eu și am ajuns în prezent la un număr enorm de mare de angajați la care nu visam vreodată. Atât CV-urile nucleului agenților Elite Bodyguard Team cât și portofoliul nostru de clienți ne-au transformat într-un jucător important pe piața serviciilor de securitate privată din România.

Livrăm beneficiarilor un sistem de securitate complet, bazându-ne pe necesițăți și în ton cu bugetul. Condamn, de fiecare data, fără să dau nume, competitori noștri care promit servicii extraordinare la un preț care abia acopera salarul minim pe economie. Știm cu toții, în toate domeniile de activitate există produse și servicii de substituție, este adevărat, alimentate chiar de mulți dintre cei care au acele nevoi. Să facem un exercițiu: Merg să cumpăr o mașină și mi se prezintă numai avantajele la care eu m-am gândit, însă nu mi se spune care sunt pericolele care mă așteaptă când ies cu acea mașină în trafic. Legat de sistemul de securitate, consider că noi armonizăm perfect paza  umană cu sistemele performante (video, detective, card patrol etc) pentru a implementa un sistem fără lacune care începe cu produsul brut și până la produsul finit livrat la destinatie. Ne axăm mai mult pe partea de prevenție (să NU dăm ocazia cuiva să profite de o breșă de securitate), decât pe idea prinderii și pedepsirii.

C&B: Care sunt valorile după care vă ghidați viața și activitatea?

Cosmin Cotarcă: Tot spre bucuria mea, pot să spun cu mândrie, chiar și din “perioada gri“ a vieții mele, întotdeauna am pus mare preț pe onoare și respectarea cuvântului dat, ca puncte centrale în orice interacțiune personală sau profesională. Fac parte dintre acei oameni care cred că destinul ne este prescris. Cu alte cuvinte, nu noi alegem ce ni se întâmplă în viață – vorbesc despre evenimentele esentiale. Cred că Dumnezeu a ales să mi se întâmple tot ce mi s-a întâmplat ca să devin cel care sunt în ziua de azi.

C&B: Ce sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau indeciși?

Cosmin Cotarcă: Să învețe să citească tot ceea ce nu cunosc și vor să știe. Să vadă toate lucrurile pe care trebuie să le vadă ca să ințeleagă lumea în care trăiesc. Când spun să citească, nu mărefer numai la cărți (cele mai importante), ci și să învețe să citească strada, să învețe să citească privirile oamenilor, intențiile lor, semnele importante ale timpurilor.

… Și să țină enorm la reputația lor. Parafrazând pe Joplin : Nu te compromite , e tot ceea ce ai.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).